Foto: Josko Supic / CROPIX

Huljić za svoj najskuplji projekt angažirao dečka kojeg HRT-ov žiri godinama sustavno zakida

Autor: G.B.

Na prvom izdanju regionalnog glazbenog festivala mediteranske, zabavne i pop glazbe “Biser Jadrana”, pobjedu na festivalskoj završnici u Tivtu odnio je srpski pjevač Princ s pjesmom “Čardak”, a priliku za nastup imalo je preko 25 izvođača iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Crne Gore.

Odlukom žirija, treće mjesto zauzela je Jelena Vukojević, drugo je pripalo našem predstavniku na Eurosongu 2009. Igoru Cukrovu, a Hrvatsku su osim njega predstavljali Lorenza Puhar i Karlo Vudrić i Mandolinski orkestar Okruk.

Upravo su Karlo i dečki iz Mandolinskog orkestra dobili gromoglasan pljesak publike u Tivtu, na opće iznenađenje njihovih kolega izvođača, ali i članova žirija, s obzirom na to da sa sobom iz Okruga Gornjeg nisu poveli nikakvu pratnju, a crnogorska publika dala im je podršku već pri prvim taktovima pjesme “Boli me”. Možda razlog leži u činjenici što je upravo pjesma “Boli me” odisala prizvukom Mediterana, a istovremeno pokazala svu raskoš moderne produkcije, ali i nenadmašnog Vudrićevog vokala koji, izgleda, ponovno žiriju “prolazi ispod radara”.

FOTO: B.G.

Huljić ga je odmah namirisao

No, već smo svjedočili činjenici da Vudriću žiri diljem Hrvatske, a čini se i regije nije naklonjen. Podsjetimo, Vudrić je 2022. godine, kada su na Dori nastupila imena poput Mile Elegović, Tie, Elle Orešković i Erica bio u potpuno identičnoj situaciji kao i ovogodišnji pobjednik, Baby Lasagna. Bio je prva rezerva s pjesmom “3AM”, koja na YouTubeu ima 42.000 pregleda, dok remix iste pjesme s poznatim Tomom Martinom ima preko 400.000 pregleda. Jednako kao Purišić, odlučio je nastupiti pod, možda ne tako pamtljivim pseudonimom, Wzolf.

Ipak, njegov je talent prepoznao – ni manje ni više nego Tonči Huljić te ga je pozvao u Madre Badessu, a dao mu je povjerenje i za svoj najveći projekt pa Karlo tako danas uz Hanu Huljić Grašo i Lorenu Bućan pjeva u Misi Mediterani, prvoj pop-misi na svijetu.

Huljić ne prestaje bockati svog zeju, šale sve okrutnije: ‘Di je Hana, da nije išla roditi’




Podsjetimo, Karla smo imali prilike gledati u trećoj sezoni showa The Voice, u kojoj je završio u Dečakovu timu, a mnogi pamte i kada je na blind audiciji “spustio” i Cetinskom: “Da sam te vidio, sigurno bih te uzeo kod sebe u tim. Imaš genijalnu boju glasa, iako nisam bio siguran jesi li djevojka ili mladić”, rekao je tada Tony Cetinski, na što mu je Karlo odgovorio da si iduću sezonu ugrade retrovizore na sudačke stolice.

Zanimljivo, uz Karla je na festivalu u Tivtu nastupao i Igor Cukrov, koji je od 2009. godine, kada je s “Lijepom Tenom” pobijedio na Dori poprilično nestao iz javnosti. Poznato je da se oženio, nastupao po kruzerima, ponekim manjim festivalima, a šuškalo se da pjeva i po sprovodima. Ipak, u ukupnom poretku festivala u Tivtu, uspio je zauzeti drugo mjesto.

FOTO: B.G.




Autor:G.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.