Foto: Darko Tomas / CROPIX

Huljić ne prestaje bockati svog zeju, šale sve okrutnije: ‘Di je Hana, da nije išla roditi’

Autor: G.B.

Ljetna pozornica Novih dvora bana Jelačića u Zaprešiću ispostavila se kao najbolji mogući izbor na sjevernom dijelu Hrvatske za “Pop Misu Mediteranu”, kapitalno djelo skladatelja Tončija Huljića i njegove kćeri Hane Huljić Grašo. Huljići i njihovi najbliži suradnici sinoć su Zagorju pripremili nevjerojatan glazbeno-scenski spektakl, prvi takav na svijetu.

Ovo iznimno djelo podijeljeno je na tri dijela: prvi dio je sama koncertna misa sa stavcima: “Kyrie Eleison”, “Gloria”, “Credo”, “Sanctus Benedictus”, “Agnus Dei”. Drugi dio čini “Dies Irae”, dok je treći dio naziva “Ave Maria”. Grandiozna izvedba zamišljena je kao formacija orkestra, zbora, benda te tri solista – Hana Huljić Grašo, Lorena Bućan i Karlo Vudrić.

I dok je za Lorenu i Karla imao samo riječi hvale, tvrdeći kako je Karlo “jedinstveni vokal koji može pjevati i kao muško i kao žensko”, a Lorenu “ne mora posebno predstavljati”, na Hanin se račun pošteno našalio: “Moju kćerku znate iz žute štampe”, rekao je Huljić tijekom predstavljanja solista, a u jednom se dijelu koncerta osvrnuo iza sebe komentirajući: “A di je Hana? Da nije išla rodit'”, nasmijavši time cijelu publiku.

Foto: Josko Supic / CROPIX

Nakon Zaprešića, sve pošlo naopako

No, neugodna situacija dočekala je Tončija na povratku iz Zaprešića. Naime, kako je sam objavio na svom Facebook profilu, naprasno je morao prekinuti suradnju s trenutno najtraženijim izvođačom u Hrvatskoj, Baby Lasagnom. Huljić je s Madre Badessom i Baby Lasagnom trebao nastupiti nadolazeći vikend, na Melodijama Jadrana

“Zbog promijenjenih poslovnih okolnosti, Baby Lasagna neće biti u mogućnosti biti dio pjesme ‘Aj pitaj’ na Melodijama Jadrana 2024. Pojašnjenja radi, Baby Lasagna je potpisao ugovor s Polidorom iz Njemačke, koji je u okviru Universal grupacije. Tim ugovorom poslovna dinamika i sva prava su pod njihovom ingerencijom. Tako su odlučili da hitno vani idu i s drugim singlom, što i ja smatram ispravnom poslovnom odlukom. Kako pjesma izlazi gotovo istodobno kao i pjesma Madre Badesse i sigurno bi izazvala pitanje razdiobe podjele prava na istu, Baby i ja smo vrlo brzo donijeli odluku da suradnju ostavimo za neko kasnije vrijeme”, pojasnio je Tonči na svom Facebooku.

Naglo propala suradnja Huljića i Lasagne, Tonči sve iznio u javnost: ‘Promijenila se dinamika’




No, s obzirom na to da je u pitanju Tonči Huljić, o čijem se festivalu i radi, poprilično je sigurno da uvijek ima jednog asa u rukavu i da je spreman i za najneočekivanije situacije. Podsjetimo, upravo Huljić primjećuje mlade talente onda kada na njih nitko ne obraća pozornost. Osim što na Lasagnu “navalio” i prije Dore, ista se situacija dogodila i s Vudrićem koji je trenutno solist u njegovom kapitalom djelu, ali i istaknuti član Badesse.

Foto: Josko Supic / CROPIX

Okrućanina angažirao za svoj najskuplji projekt

Šira javnost imala je priliku upoznati Karla u trećoj sezoni showa The Voice, u kojem je pokazao sav raspon svog nevjerojatno zanimljivog vokala, kojeg je sam Huljić sinoć nazvao “i muškim i ženskim”. Toliko zanimljivog da ga je, odmah po završetku natjecanja pozvao u svoj tim.

“Bio je to drugi mjesec. Lovio sam lignje ispred lučice u Okrugu. Tu noć sam uhvatio dvije ili tri. U jednom trenutku mi zvoni telefon. Nepoznat broj. Inače se ne javljam na nepoznate brojeve. Vrag mi nije dao mira i ljigavim sam rukama ‘proguglao’ broj i došao do Tonike d.o.o. Upalio sam glazbu i nastavio loviti. Tada mi se upalio kliker! ‘Huljić, čovječe’. Uzeo sam mobitel nazad i počela me biti ‘trta’. Bio sam uzbuđen. Tonči Huljić zove. Ne zove svaki dan Tonči Huljić. Pogotovo ne nekoga iz Okruga. Javi se on meni i pita me ‘di si’. Odgovaram mu – ‘na brodu’. Pao mu je mrak na oči i rekao je: ‘Ajme, i ti si išao navigavati’. Odgovorim mu – ‘Ne, ne, tu sam. U lučici. Lovim lignje. Odgovara: ‘Super. Sutra dolaziš u Split” i ostalo je povijest”, rekao je Karlo u jednom jedinom intervjuu koji je dao nakon The Voicea.




Huljić ponovno dokazao zašto ima najbolji nos za mlade nade: Povijest se s Lasagnom ponovila

Karlo je pristao, ne znajući što ga uopće čeka. Znao je samo da se pjeva na latinskom jeziku. “Kada sam vidio o čemu se radi, bio sam oduševljen”. Ono što je zanimljivo jest činjenica da je i Vudrić, jednako kao Purišić, prije nekoliko godina bio prva rezerva na Dori s pjesmom “3 AM”. Nažalost, te godine nije bio jedne “Zsa Zse” da odustane od natjecanja i tako nam “da” još jednog Lasagnu.

Autor:G.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.