Foto: Livio Andrijic / CROPIX

Hrvati zavapili o povlačenju s Eurovizije: ‘Mislim, ima li uopće smisla?’

Autor: B. D.

Mnogi Hrvati smatraju da se na Euroviziji ove godine dogodila velika nepravda. Naš kandidat Marko Purišić, scenskog imena Baby Lasagna završio je drugi, iako je prikupio daleko najviše glasova publike. Pobjedu je odnio Švicarac Nemo Mettler, koji je dobio većinu najtežih glasova žirija koji vrijede 12 bodova.

Na društvenim mrežama piše se da je Nemo nezasluženo pobijedio te da je Baby Lasagna trebao biti pravi pobjednik natjecanja. Govori se o namještaljki i besmislu postojanja žirija. Takav sentiment iskazao je i jedan korisnik Reddita, a njegova objava privukla je puno komentara.

“Mislim, ima li uopće smisla? Eurovizija već dugo godina nije natjecanje za najljepšu pjesmu nego uvijek pobjeđuje trenutno najkontroverznija država ili najveći degenerik. Ukrajina je pobijedila samo zato što je tamo rat. Švedska je pobijedila samo zato što je ove godine 50. obljetnica ABBA-e, itd. Primjer: Recimo da Palestina postane priznata država i 2025. ide na Eurosong, bez obzira koliko bi njihova pjesma bila loša, pobijedili bi 100% samo zato, eto”, napisao je jedan Redditovac.

Nepopularno mišljenje – Hrvatska bi se trebala povući sa Eurovizije
byu/zolofterium007 inhrvatska

‘Briga ih je za lovu’

Mnogi komentari se slažu s njegovim stavom. “To je popularno, a ne nepopularno mišljenje”, napisao je jedan korisnik. “Nisam desničar, ali me sve “modernije” društvo pravi desničarem. Ili je problem što sam ljevičar crvenog usmjerenja, a ne ljevičar duginih boja”, pita se drugi korisnik.

Baby Lasagna se obratio narodu i svijetu s nevjericom: ‘Što se događa, kako je ovo moguće?’




“Zašto bi slali kada nam je zabranjeno pobijediti, da smo poslali ovo/ono kao Švica i da je pjesma rasturila, opet ne bi pobijedili. Hrvatska je nebitna”, cinično piše jedan korisnik. “Nikad nisu nešto bajno postigli do ove godine. I mišljenja sam bio da je bez veze trošiti novce. Ove godine drugačije. Treba izbor pjesme za Doru birati po kvaliteti a ne po kuverti i želje za popularnosti. Pa tako će i kvaliteta pobijediti na Dori a ne samo interes. Svakako treba nastaviti sudjelovanje radi promocije države”, piše drugi korisnik.

“Briga ih je za lovu. Zašto su cijene glasanja takve kakve jesu, zašto su dopustili ljudima više od 1 glasa (max 20), zašto su dopustili glasanje iz cijelog svijeta, čak i prije nego što je završna večer počela? Na kraju odaberu pjesmu koja se njima najviše sviđa i za koju je nacionalni broadcaster najviše lobirao, a plebsu daju privid “natjecanja” i “bodovanja” da ih drže zainteresiranima, i cuclaju im novce preko glasanja koje ni nema previše utjecaja na završni rezultat #1. House always wins. Osobno neću prestati gledati Euroviziju, jer bude tamo i dobrih i zajebantskih over-the-top pjesama i nastupa, ali neću im davati ni svoje novce ni svoje živce”, pragmatično je zaključio korisnik Reddita.




Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.