Foto: Instagram

Hrvati konačno došli na svoje: Baby Lasagna objavio novi spot, pogledajte ga

Autor: M.T.

Jučer je na radio bravo! u eter puštena nova pjesma Baby Lasagne pod nazivom ‘and I’, koja je također objavljena na Youtubeu te će danas biti više slušana od mnogobrojnih obožavatelja, budući da će tijekom dana biti predstavljena uz popratni video spot. Za spot ove pjesme našeg ovogodišnjeg predstavnika Eurosonga zadužena je njegova djevojka Elizabeta Ružić.

Čak i nakon završetka Eurosonga, istarski glazbenik Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagne, i da je u fokusu svih medija. Popularnost je krenula od kad je od zamjene došao do pobjednika na Dori, te tako došao do natjecanja na Eurosongu. Marko je osvojio visoko drugo mjesto, te ujedno i najbolji rezultat za Hrvatsku u tom natjecanju.

Nakon uspjeha koji mu je donio Eurosong, Marko najavljuje brojne planove za budućnost: “Želimo napraviti koncerte na domaćem tržištu i onda nakon toga početkom sljedeće godine u planu je europska turneja. Nešto će biti Europe i u ovoj godini, ali sljedeće godine udaramo po Europi, a za sada ćemo se malo družiti s domaćima”, kazao je.

Najbolji kostim

Portal Songfestival je objavio kako je Lasagni dodijeljena nagrada ‘You’re A Vision’, odnosno nagrada za najbolji kostim ovogodišnjeg Eurosonga, koja mu je dodijeljena glasovima publike. Nagrada se svake godine dodjeljuje natjecatelju čiji kostim bude najbolji, a nagradu je dobio nakon predstavnika Finske Käärije.

Modni izričaj Marka Purišića na pozornici u Malmöu uključivao je tradicionalne hrvatske elemente, a kostim je dizajnirala mlada dizajnerica iz Pule, Valentina Pliško. Poseban dojam ostavile su heklane maske, koje su na glavama nosili članovi njegovog benda. Lasagna je time pokrenuo svojevrstan modni trend gdje prevladava čipka, čime promiče hrvatsko nasljeđe i tradiciju.

Najava Baby Lasagne izazvala pomutnju na mrežama: ‘Zamisli da samo naletiš na ovo’




Prvi je koncert nakon Eurosonga održao na Sea Star Festivalu, u rodnom gradu Umagu. Na festivalu je iskoristio priliku i predstavio neke njegove nove pjesme, koje će se naći na albumu ‘Demons & Mosquitoes’. Na društvenim je mrežama objavio kako će album biti objavljen ja jesen.




Autor:M.T.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.