Foto: Duje Klaric/ CROPIX

Hoće li se ovo svidjeti Thompsonu? Tiho Orlić smislio način kako podići domoljubni duh

Autor: F. P.

Svi ljubitelji nogometa ovih dana bit će gotovo neodvojivi od malih ekrana. U petak je prvi dan Europskog nogometnog prvenstva, koje se ove godine održava u Njemačkoj. Naši Vatreni su ga dočekali u odličnom raspoloženju, uzevši u obzir prvu pobjedu protiv Portugala u prijateljskoj utakmici 8. lipnja.

Hrvatski reprezentativci će na travnjak opet stupiti u subotu 15. lipnja, i to u utakmici protiv Španjolske. Sasvim je lako moguće da će se u svlačionicama ili prilikom treninga bodriti novom velikom himnom, koja je prije nekoliko dana prohujala Lijepom Našom. Riječ je, naravno, o pjesmi ‘Najbolja kad je najteže’ za koju je zaslužan Tiho Orlić.

Tiho je nekoć bio član pratećeg benda Marka Perkovića Thompsona, čija se pjesma ‘Lijepa li si’ puštala na Euru 2016. godine. Nova himna Vatrenih nastala je u suradnji sa poznatim bendom Opća Opasnost, a ime dolazi od slogana koji je bio na dresovima Vatrenih nakon plasmana na Euro. Sad se o nogometnom hitu oglasio i frontmen ‘Opasnosti’, Pero Galić.

‘Naši su rođeni za velike rezultate’

“Nadamo se da će uskoro ustati cijeli stadion i zapjevati kad zasvira, jer vjerujemo u pobjede. Himna je himna i odgovornost je velika, kako god to zvuči, jer sport je naš prvi glasnik u svijetu, što se pokazalo tijekom godina, i to u svakom segmentu sporta. Naši sportaši su dokazali da su rođeni za velike rezultate”, izjavio je Pero za domaće medije.

Hrvatica s Kupresa dala podršku nogometašima na čudan način: ‘Ja sam spremna’




S HNS-om su već prije pola godine, kaže, razgovarali o ideju za novu himnu. Navodno je prvo bio pozvan samo Orlić, koji nije htio sudjelovati u projektu bez ostatka Opće Opasnosti. Pero smatra kako se pjesma posložila na najbolji način, te se nada da će biti vjetar u leđa koji će reprezentaciju odvesti do najboljih rezultata.

Ovaj 54-godišnjak trenutno sa ostatkom benda radi na novom singlu, za koji kaže da će uskoro biti izdan. Uz to se priprema i novi album, koji bi do idućeg proljeća trebao ugledati svjetlo dana, a do tada će njihovi fanovi i dalje preslušavati himnu Vatrenih. Pjesma je u samo dva tjedna prikupila dva milijuna pogleda, a nalazi se i na 14. mjestu u trendingu.




Autor:F. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.