Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev/CROPIX

Goran Višnjić nakon dva desetljeća najavio veliki povratak: ‘Počeli smo šurovati’

Autor: F. P.

Šibenski glumac Goran Višnjić jedno je od domaćih lica koje se itekako probilo na svjetsku scenu. Otkako je glumio u seriji ‘Hitna služba’, stale su se nizati uspješnice kojima gotovo da nema broja, te je postao veoma traženo ime i u Hollywoodu. Iako od samih početaka slovi kao miljenik žena, proteklih godina rijetko se pojavljivao našim pozornicama.

Međutim, za sve njegove obožavatelje slijedi dugoočekivana vijest. Naime, Višnjić je za domaće medije otkrio kako se konačno vraća na kazališne daske i hrvatsku scenu, i to nakon više od 20 godina. Za povratak je odabrao dramu Ekvinocijo redatelja Krešimira Dolenčića, koja se redovno izvodi na Dubrovačkim ljetnim igrama.

“Ekipa je sjajna, Krešo je bio asistent našoj Nevi Rošić, našoj profesorici iz glume i Koraljka Hrs, tako da se ja i Krešo znamo dugo, dugo vremena i kad mi je prošle godine rekao za Ekvinocijo, onda smo počeli šurovati i evo nas sad tu u HNK”, opisao je Šibenčanin u Dnevniku Nove TV.

Foto: Jure Miskovic / CROPIX

‘Uvijek se pitaš da li sam dovoljno spreman’

“Nije stvar dugog odlaska sa scene nego je stvar toga da je to toliko uzbudljivo.  Prije nego izađeš na pozornicu, uvijek se pitaš da li sam dovoljno spreman, da li sam dovoljno napravio, da li sam mogao još ovu scenu malo drugačije… Uvijek imate ta neka pitanja koja zapravo čine sve to skupa uzbudljivim jer posao nikad nije gotov”, dodao je.

Severina na odmoru potaknula šuškanja: Pogledajte kome se bacila se u zagrljaj

Poznat po glumi i na engleskom jeziku, osvrnuo se na izazove uloga u kojima ne govori materinji jezik. Istaknuo je kako mu hrvatski dolazi prirodno, a iako je u engleskom tečan kaže da su takve uloge zadatak. Ponekad se voli okušati i u španjolskom, a koliko god bilo izazovno to održava posao zanimljivim i dinamičnim.




Nakon godina provedenih u Hollywoodu, Goran je sa suprugom Evom te njihovo troje djece odselio u britanski gradić Cornwall. Ljeto ipak planiraju provesti u Lijepoj Našoj, a planova o trajnom povratku još nema. “Ništa nije zatvoreno ni otvoreno, klinci imaju sve putovnice”, rekao je glumac, kojeg će domaća publika tako ponovno gledati u srpnju.




Autor:F. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.