Foto: Screenshot/YouTube

Generacije u Jugoslaviji su odrasle na ovome, pamti se reklama: ‘Mašta može svašta’

Autor: M.P.

Iako se mnogi danas kunu u Nutellu kao namaz bez kojeg ne mogu zamisliti doručak ili palačinke, starije generacije pamte legendarni Krašev Nugatino, za kojim mnogi i danas osjećaju nostalgiju.

Djeca i odrasli, ljubitelji slatkih i kremastih namaza, prisjetili su se ovog proizvoda u Facebook grupi Retroteka. Riječ je o Kraševoj deliciji, namazu od kakaa i lješnjaka iznimne kvalitete, a posebnu čar daje i dizajn bijelih šalica s likom djeteta koje trči za leptirom.

I danas ih mnogi koriste ili kao uspomenu čuvaju u svojim kuhinjskim ormarićima.

Foto: Facebook/Retroteka

Poznata reklama: Mašta može svašta

“Mislim da moji još imaju šalice s curicom u crvenoj haljini i dečkom u plavom”, “Uvijek se pio kakao iz njih”, prisjećaju se članovi ove Facebook grupe posvećene retro proizvodima.

Simpatične šalice mogu se kupiti i na internetskim oglasnicima. Primjerice, na Njuškalu se dvije keramičke šalice prodaju za 14 eura, no valja naglasiti da u opisu oglasa piše da su neispravne, odnosno oštećene. Tako da bi cijena onih u dobrom stanju zasigurno bila još i veća.

Mnogi se sjećaju i reklame “Nugatino i mašta mogu svašta”, koja je završavala rečenicom: “Prva prava lješnjak krema u nas”.

Foto: Facebook

Kinder Ladu su obožavale generacije u Jugoslaviji: Misteriozno je nestala, ovo je razlog




 




Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.