FOTO: Urban i bez struje izveo vrhunski show

Autor: ŽVU

Nezasitna publika niti nakon cjelovečernjeg koncerta nije se mogla nauživati omiljenih pjesama riječkih gostiju te je tražila još, bez obzira na činjenicu da je - nestalo struje.

Burnim ovacijama i urlicima oduševljenja Veliki pogon zagrebačke Tvornice kulture u mrklom je mraku oduševljeno pozdravljao Damira Urbana i njegov bend nakon cjelovečernjeg koncerta. A zašto u mraku? Zato jer je tijekom jednog od biseva u cijelome kvartu nestalo struje, uključujući i Tvornicu. No, glazbenike to nije nimalo zbunilo, već su se, naprotiv, u intimnom ugođaju, uz akustičnu gitaru, prigušeni zvuk harmonike i glasnu pratnju ozarenih fanova, prepustili zvuku i emocijama u mračnoj utrobi dvorane, uz tek poneko svjetlo baterije, upajača ili mobitela.

Večer ranije Urban i ekipa nastupili su u dupkom ispunjenom Malom pogonu Tvornice, u još intimnijem ozračju, kakvog i diktira storytelling nastup u skučenom prostoru uz puno više priče negoli inače. Oni koji redovito posjećuju Urbanova zagrebačka predbožićna gostovanja komentirali su kako je za razliku od prošlogodišnjeg nastupa u Hypo centru, čija dvorana je ‘pojela’ izvođače, ovogodišnje druženje s Urbanom bilo – pun pogodak. Popularni Riječanin izveo je čitav koloplet svojih bravuroznih hitova, uključujući i Lauferove uspješnice kao što je “Budi moja voda”, preko uhu ugodnih nota s nikad objavljenog albuma “Merkur” sve do pjesama s njegova zadnjeg albuma “Hello”.

Nezasitna publika niti nakon ponoći nije se uspjela nauživati bogata repertoara riječkih gostiju pa je zabridjelim dlanovima i naoštrenim glasnicama tražila još – bez obzira na činjenicu da je nestalo struje. Raspjevani ćelavac poput zlatne im je ribice ispunio i tu želju te je akustičnom završnicom na najbolji mogući način okrunio svoju dvodnevnu glazbenu svetkovinu u Zagrebu.

Autor:ŽVU
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.