Foto: Nova TV/Kumovi

Ecija Ojdanić u selu pokraj Thompsonovih Čavoglava pokrenula zanimljivu manifestaciju

Autor: G.B.

Kljaci. Malo selo u srcu malene općine Ružić u Dalmatinskoj zagori, udaljeno tek 4,4 km od Thompsonovih Čavoglava. Mjesto rođenja Žana Ojdanića, najpoznatijeg Torcidaša, najhrabrijeg skakača na splitskim Bačvicama čiji je život ugašen na tragičan način na sinjskom aerodromu. No, iz Kljaka dolazi i glumica Ecija Ojdanić, direktorica Kazališta Moruzgva i omiljeno lice TV ekrana.

Trenutno je gledamo u seriji “Kumovi” kao Mirjanu Bogdan, a Ecija ne skriva koliko je uzbuđena zbog svog povratka u trećoj sezoni serije.

“Ja sam znala da je lik Mirjane omiljen među gledateljima, ali tek kad sam otišla. shvatila sam koliko je zapravo omiljen jer su me neprestano pitali kad će se konačno Mirjana vratiti. Sretna sam što se Mirjana vratila, vidim da su komentari odlični i meni je drago što sam ja razveselila svoje gledatelje”, ispričala je Ecija za Showbuzz.

Foto: Nova TV/Kumovi

Obol ženama Dalmatinske Zagore

Glumica je dodala kako je jedan od razloga zbog kojih je prihvatila ulogu Mirjane činjenica da je na taj način željela izraziti počast svim ženama Dalmatinske zagore.

“Jedan od razlog zbog kojeg sam prihvatila ulogu u Kumovima jest to što sam kroz ulogu Mirjane htjela dati počast svim ženama Dalmatinske zagore koje odrastaju u tom jednom specifičnom društvenom okviru. Međutim, žene Dalmatinske zagore, iako definirane patrijarhatom koji tamo vlada još uvijek, mislim da su unutar tog patrijarhata razvile jedan vrlo suptilan, prikriveni matrijarhat u kojem zapravo žene unutar tog okvira drže sva četiri kantuna kuće i imaju veliku hrabrost, veliku srčanost, ljubav prema obitelji, ljubav prema rodnoj grudi, ljubav prema svojoj djeci i, evo, ja sam kroz lik Mirjane pokušala na neki način dati obol i počast svim tim ženama, među kojima sam i ja odrasla i koje su mi bile uzor, poput moje majke i mojih baka i teta”, priča glumica.

No, za krševit i surov kraj Dalmatinske zagore, Ecija je učinila i puno više. Naime, prije nekoliko godina, na inicijativu TZ Grada Drniša, Ecija je u malenom selu, svojoj rodnoj gruci, pokraj Grada prošuta, pokrenula i kulturno-umjetničku manifestaciju.

Zlatko Dalić je uz krunicu prebrodio najteže trenutke: ‘Napravili su od mene lopova i propalicu’




“Uglavnom, jedno od mjesta gdje mi je srce najmirnije je rodno selo mog oca Kljaci, pokojnog nažalost. Ja želim dati obol tom kraju i pokrenula sam prije nekoliko godina, sad će biti peto izdanje, festival Good fest u suradnji s turističkom zajednicom Drniš, na što sam jako ponosna jer smo u pet godina napravili jedno malo kulturno-kazališno čudo, koje je prepoznato ne samo u toj županiji nego i šire. Jako se veselim jubilarnom petom izdanju festivala”, ispričala je Ecija kojoj je podršku dao i kolega Vedran Mlikota.

“Traje pet dana, čak ga je kolega Mlikota prozvao kazališnom Ultrom jer obično festivali traju vikendom, međutim, mi trajemo pet dana zaredom. Ja sam se pribojavala da ljudi neće biti motivirani dolaziti svaki dan, no pokazalo se da je Mlikota bio u pravu, to je zaista sve više i više gledatelja svaki dan. Imamo kombinaciju, ispred Glazbene škole je kazališni program, a na glavnom gradskom trgu je glazbeni program”, dodala je.




Autor:G.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.