Foto: Instagram/Dvina Meler

Dvina Meler imala jezivo iskustvo s vuduom: Bilo je tu kostiju, repova, lubanja, izlučevina

Autor: T.Š.

Model, karatašica s crnim pojasom, putopistkinja, pilotkinja, ponosna majka i osoba koja želi proputovati sve zemlje svijeta, a do sada ih je proputovala 163, Dvina Meler, jedna je od onih koji su odolijevali otvaranju profila na društvenim mrežama pa se tako njena prva objava na Instagramu seže tek iz studenog 2020 godine.

Ipak, na društvenim mrežama vrlo se lako snašla te je počela objavljivati zanimljiv materijal sa svojih brojnih putovanja, a ponekad objavi i neke privatne detalje te pokoju fotografiju sa sinčićem Tristanom.

Prije šest godina Dvina se povukla iz javnosti, nakon što je rodila sina ‘Palčića’, neurorizičnog dječaka Tristana, kojemu je bila potrebna posebna pažnja i njega. Mnoge je tada iznenadila objavom na Facebooku kojom je otkrila da je postala majka, jer je malo tko znao da je uopće bila trudna.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dvina Meler 🌎 (@dvina_meler)




Nezaboravno putovanje u Afriku

U intervjuu kojeg je dala za Gloriju otkrila je kako su samo ona i njen dugogodišnji partner, četiri godine mlađi Darko Dovedan, vjerovali u to da će se njihov sinčić izboriti i roditi, iako su  nekoliko puta svjedočili gašenju njegovih vitalnih funkcija.

Kada je napunio tri godine, Dvina je otkrila kako je maleni Tristan, baš kao i njegovi roditelji, veliki zaljubljenik u putovanja, za koja bivša misica smatra da su izvrsna za djecu i njihov osobni razvoj.

Dvina je s Darkom u vezi oko 25 godine, a osim što su par, zajedno rade na zanimljivim projektima. S njim je davne 2007. godine održala zapaženo predavanje ‘Tragovima iskonske Afrike“. Tada je predstavljena kao osnivačica kluba za ekspedicionizam, istraživanje i kulturu Kairos, a Darko, koji je diplomirao muzeologiju i povijesti umjetnosti na Filozofskom fakultetu, te je radio kao turistički vodič, kao organizator putovanja, fotograf i kamerman.




Foto: Jure Miskovic / CROPIX

Sastojke za talisman pronašla je na tržnici

Upravo je jedno njeno putovanje u Afriku svojevremeno izazvalo veliku pažnju u javnost. Tada joj se na putovanju pridružila bivša misica Stefany Hohnjec. Njih dvije bile su poznate kao bliske prijateljice, često viđene na brojnim partijima, no kroz godine su se obje okrenule majčinstvu i povukle u privatan život.

Dvina je snimila i dokumentaran film o vuduu s kojim se susrela na putovanju u Africi, a u gostovanju u emisiji “Na rubu znanosti” otkrila je kako joj je na tom putovanju izrađen talisman. Bilo je to vrijeme kad je tek položila za pilota i stekla dozvolu za sportske zrakoplove pa joj se učinilo korisnim da joj se izradi talisman koji će ju čuvati prilikom letova.

Otkrila je kako ju je vudu svećenik najprije poslao na vudu tržnicu, koja je bila puna repova, lubanja, kosti, raznoraznih tjelesnih izlučevina životinja, a ona je morala donijeti tri sastojka – žabu, travke i spužvu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dvina Meler 🌎 (@dvina_meler)

Kasnije je u maloj prostoriji održan obred koji je trajao oko 40 minuta. Ona je sjedila pored vudu svećenika, koji joj je najprije dao posudu s ‘vudu tekućinom’ u kojoj je morala oprati ruke. Potom joj je dao žabu koja je bila čvrsto zavezana užetom, a  kroz koju je trebala probosti sedam igala, a zatim je gutala sjemenke ”na suho”. Vjeruje da su sjemenke bile od maka. Vudu svećenik je u to vrijeme izgovarao molitvu.

Bivša manekenka Stefany Hohnjec otvorila dušu: ‘Proživljavala sam mač boli’

Danas je Dvina aktivnija na društvenoj mreži Facebook, dok joj posljednja objava na Instagramu seže iz studenog 2023. te odonda nije imala novih objava, dok je na Facebooku posljednju javnu objavu podijelila prije nešto više od tjedan dana.

Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.