FOTO: Instagram

Domaći dizajner čije su kreacije nosile Severina i Lady Gaga promijenio spol

Autor: G.B.

Mia Mitanovski stekla je svjetsku slavu svojim vanserijskim kreacijama, a nakon promjene spola povukla se iz javnosti. Proslavila se kao Marko Mitanovski, kreator koji je surađivao s pjevačicama poput Severine, Kaje Ostojić, Maje Berović, ali i Madonnom i Lady Gagom.

Marko je bio jedan od izabranih dizajnera na natjecanju “Ones to Watch” koje je održano na Londonskom tjednu mode, u rujnu 2009. godine. Njegove kreacije našle su se na naslovnim stranama magazina “Elle, “Grazia”, “Vogue”, a onda je iznenada nestao sa scene.

Prije dvije godine saznalo se da je Marko zapravo bio u procesu promjene spola i da se danas zove Mia. Mia se ne oglašava toliko u javnosti i rijetko postavlja fotografije na Instagramu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by M I T A N O V S K I (@mia_mitanovski)




Slavi dva rođendana

“Kakva si mačka”, “Jako si mi lijepa”, “Bravo”, “E ovo je prava ljepotica”, “Napokon si ostvarila svoje snove i sada uživaj”, neki su od komentara.

Mia izgleda zaista lijepo i po fotografijama koje prilično rijetko objavljuje na Instagramu, nikad ne biste pomislili da je bila muško. Ni komplimenti ne izostaju. U oko upada i objava koja datira u 13. siječanj, veoma poseban datum u njenom životu.

“Obožavam današnji dan, nek’ sam živa i zdrava! Izvol’te u salooonu, ole!”, čestitala je Mia Mitanovski sebi rođendan, odnosno dan kada se ponovno rodila kao osoba s drugim spolom.




 

View this post on Instagram

 

A post shared by M I T A N O V S K I (@mia_mitanovski)

Autor:G.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.