Foto: Instagram

Diskvalificirani Nizozemac održao prvi nastup nakon Eurosonga: ‘Ljubav pobjeđuje’

Autor: F. P.

Od finala ovogodišnjeg Eurosonga prošlo je već devet dana, no o njemu se i dalje bruji. I obje polufinalne večeri obilovale su nadasve zanimljivim trenucima uoči i tijekom nastupa, a Hrvati i dalje pjevaju hvalospjeve o našem Baby Lasagni, koji je sa drugim mjestom Hrvatskoj donio najbolji plasman u posljednjih 35 godina.

Otkako je pozornicom u Malmöu te subote 11. svibnja ‘prošetalo’ 25 zemalja, javnost ne prestaje analizirati svaki nastup i predstavnika. Posebnu pažnju, iako nije dospio do finala, privlači nizozemski predstavnik Joost Klein. On je, naime, dan prije finala diskvalificiran te nije imao priliku ponovno izvesti pjesmu ‘Europapa’.

Društvenim mrežama sada su se počele širiti snimke njegovog prvog nastupa nakon Eurosonga. Na TikToku je objavljen video iz nizozemskog grada Enschedea, gdje je Joost nastupio na Freshtival Weekend festivalu. Svoj koncert započeo je ubrzanom verzijom pjesme ‘Europapa’, a zatim je izveo i nekoliko svojih drugih pjesama.

@bierkoppers Joost Klein is back 🫡 #joostklein #europapa #foryou ♬ origineel geluid – ʙɪᴇʀᴋᴏᴘᴘᴇʀꜱ 🍻

I dalje se nije oglasio o diskvalifikaciji

Nedugo nakon nastupa se i sam Nizozemac oglasio na društvenim mrežama. “Ljubav uvijek pobjeđuje”, napisao je kratko putem Instagram priče, dodajući emotikon plavog srca. Ovakva kratka ali jasna poruka posebno je zanimljiva budući da se o samom isključenju sa Eurosonga do sada i dalje nije oglašavao.

“Pobjednik Eurosonga se vratio”, “Mnoge od nas si izvukao iz mračnih životnih perioda”, “Legenda se vratila”, “Toliko dugo je prošlo”, “Znala sam da nikad neće odustati”, “Joost je najbolji”, “Kralj se vratio”, “Tako mi je drago mu dobro ide”, pisali su oduševljeni fanovi ispod snimke, koja je na TikToku do sada pregledana 179 tisuća puta.

Baby Lasagna na poseban način najavio nastup u Umagu: ‘Možda griješim, loše mi ide’




Podsjetimo, završnica je originalno trebala izgledati dosta drugačije. Naime, nizozemski predstavnik Joost Klein sa pjesmom ‘Europapa’ trebao je biti jedan od 26 izvođača te večeri. No nakon što se nije pojavio na generalnoj probi dan prije krenule su glasine, a sve je eskaliralo kada je stiglo službeno priopćenje o njegovoj diskvalifikaciji.

Istraga je isprva bila dosta tajanstvena, budući da je EBU rekao samo kako su dobili prijavu protiv Nizozemca. Dva dana nakon finala otkriven je i razlog isključenja – Joost je, naime, diskvalificiran zbog prijetnji prema djelatnici televizijske producentske ekipe. Švedski mediji su tada prenosili kako je pjevač priznao da ju je skoro i udario.




Autor:F. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.