FOTO: Guliver/AP Photo/Martin Meissner

Digla se panika oko nizozemskog predstavnika: Istražuje se incident, kruže razne glasine

Autor: G.B.

U švedskom gradu Malmöu traju posljednje pripreme za subotnje finale Eurosonga. Nakon što je nastup kontroverzne izraelske predstavnice izazvao brojne reakcije, sada su se mnogi upitnici pojavili po pitanju nizozemskog predstavnika Joosta Kleina.

Naime, otvaranje Eurosonga organizirano je kao predstavljanje zemalja i izlazak izvođača po redu kojim će nastupiti. Nizozemski predstavnik po tom bi popisu bio peti po redu, a na pozornicu je izašao kada je trebao te ništa nije izgledalo čudno. No, netom prije njegova nastupa, dok je nizozemska ekipa već počela pripremati pozornicu nakon Luksemburga, najavljena je kratka pauza.

Predstavnici medija i svi okupljeni zamoljeni su za strpljenje te su se ugasila sva svijetla, a scenografija je iznesena. Nakon toga krenula je proba Izraela, prenosi Dnevnik.hr.

Došlo i do fizičkog obračuna?

Nije poznato što se dogodilo, ali prema posljednjim informacijama koje su došle do medija, Klein do daljnjeg neće biti na probama i ne zna se hoće li uopće nastupiti u finalu.

Postoje spkeulacije da nizozemski predstavnik bojkotira zbog Izraela, kao i one da će biti diskvalificiran zbog neprimjerenog ponašanja na presici u četvrtak.

Podsjetimo, Nizozemac je sjedio pored Izraelke te je cijelo vrijeme skrivao glavu ispod nizozemske zastave, na strani lica koja je gledala prema Eden. Kada je ona krenula odgovarati na pitanja, Joost se u potpunosti pokrio preko glave. Onda je Eden jedan novinar upitao smatra li da je sa sobom donijela rizik i opasnost za druge natjecatelje, na što joj je voditelj rekao da ne mora odgovoriti. Joost je na to rekao: ”Zašto ne?”.




Evo tko je Izraelka koja ozbiljno prijeti Lasagni: Dvaput su joj odbili pjesmu

Osim toga, priča se i kako je netom prije njegove probe došlo do fizičkog obračuna. Nagađa se da se Nizozemac potukao s nekim iz izraelske delegacije. Nizozemac bi se trebao obratiti novinarima na najavljenoj presici.




Autor:G.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.