Foto: Damir Krajac / CROPIX

Danijela iz Baruna nije bilo devet godina: ‘Bog mi je dao drugu šansu’

Autor: G.B.

Grupa Baruni, autori bezvremenske nogometne himne “Neka pati koga smeta”, nakon devetogodišnje stanke konačno su se ponovno vratili na scenu. Što je kumovalo tako dugoj pauzi, ali i u kakve nove pobjede grupa kreće, otkrio je frontmen Danijel Banić.

“Radimo nešto i sada smo već pri kraju. Sada je plan da se bacimo na autorske pjesme jer je stvarno dugo bilo…”, kaže Danijel te dodaje kako je razloga za tako dugu pauzu jako puno.

“Možda nedostatak inspiracije, neke druge obaveze, životne neke stvari i vrijeme prođe”, priznao je. Toj su prolaznosti svjedočili nažalost i prije četiri godine kada su izgubili člana svoje glazbene obitelji – bubnjara Miroslava Budanka Ajzića.

Foto: Tea Cimas/ Cropix

Brojni zdravstveni problemi

“Baš smo sad imali jedan koncert u Ivanić gradu i to je bilo na njegovu godišnjicu, četiri godine otkako je umro”, kaže pa ističe da treba živjeti punim plućima.

Probleme sa zdravljem imao je i sami Danijel. Naime, bio je u toliko lošem stanju da su mu liječnici morali ugraditi četiri srčane premosnice.

Trudna supruga poznatog Srbina bježala u koloni s traktorima iz ‘Krajine’, a sad leži na milijardama




“Srećom, to je dobro prošlo i danas sam tu. Vjerojatno mi je Bog dao drugu šansu koju treba iskoristiti još bolje nego onaj prvi put”, priznao je Danijel ispred kojeg je jubilarnih 35 godina stvaranja, a sve će obožavatelje razveselit slavljeničkim koncertom.

Podsjetimo, Baruni svirke nastavljaju uz dva pojačanja – Antu Domazeta na klavijaturama i Mladena Palenkaša, novog bubnjara, zbog čega su se “pritajili” proteklih godina. Tijekom karijere Baruni su snimili gotovo osamdeset pjesama, a među kojima su dobro poznati hitovi ”Dobro mi došla, stara ljubavi”, ”Uzmi sve” i ”Dobrodošla mi u sjećanje”.




Autor:G.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.