Foto: YouTube

Celine Dion podijelila šokantne detalje bolesti: ‘Osjećala sam da me tijelo napušta’

Autor: F. P.

Kanadska pjevačka zvijezda Céline Dion u posljednje vrijeme proživljava zaista teške trenutke. Otkako je javnosti obznanila da boluje od sindroma ukočene osobe, otkazala je sve planirane nastupe u sklopu turneje Courage, tijekom koje je trebala doći i u Hrvatsku. Od tada se fokusira na vlastito zdravlje te ublažavanje simptoma.

Sindrom ukočene osobe je dosta rijedak neurološki poremećaj. Zbog ove progresivne bolesti tijelo napada vlastite živčane stanice, što dovodi do raznih komplikacija u vidu pokretljivosti. Sve može dovesti i do potpune nepokretnosti, što je megazvijezdi kao Céline iznimno teško prihvatiti budući da je život posvetila pjevanju.

Svoju dijagnozu pjevačica je podijelila krajem 2022. godine, nekoliko mjeseci prije zakazanog nastupa u Areni Zagreb. Sada je za svjetske medije po prvi put u dugo vremena ponovno progovorila o svojoj teškoj bolesti, otkrivši i zanimljive detalje. Priznala je tako i da je dijagnozu naposlijetku obznanila jer si više nije mogla lagati.

Konzumirala velike količine tableta

Jedna od vijesti koja je najviše iznenadila fanove jest otkriće da je pjevačica bila ovisna o tabletama protiv bolova. U jednom televizijskom gostovanju opisala je da je pod svaku mjeru htjela odraditi nastupe, zbog čega je pila tablete. Znala je konzumirati i do 90 miligrama valiuma, lijeka koji se koristi za liječenje grčeva u mišićima ili trzaja.

“Nisam znala da bi me to moglo ubiti. Uzela bih, na primjer, prije nastupa 20 miligrama valiuma i dok bih došla od garderobe do backstagea, već bi nestao”, prisjetila se. Ubrzo joj se tijelo počelo navikavati na ovakve količine zbog čega one više nisu bile učinkovite, što je posljedično dovelo do novog povećanja doze.

Novi trener Hajduka u braku je s bogatom Talijankom: Koštala ga velikog transfera




Podsjetimo, rane simptome bolesti osjetila je još davne 2008. godine. Sve je počelo problemima s kontrolom glasa i ukočenim tijelom, što je pokušavala sakriti od svoje obitelji i prijatelja. U to vrijeme se njen suprug René Angélil borio protiv karcinoma, a Céline je opisala kako je proživljavala ovaj težak period.

“Morala sam odgajati našu djecu. Morala sam se sakriti, pokušati biti heroj. Osjećala sam kako me tijelo napušta, držeći se vlastitih snova. A laganje za mene… To je bio prevelik teret”, navela je. Dodatne detalje bolesti iznijela je u dokumentarcu ‘Ja sam: Celine Dion’, koji će se premijerno prikazati 25. lipnja na Prime Videu.




Autor:F. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.