Foto: Marina Ribar

Brojni poznati na predstavljanju nove knjige Marijane Perinić o muško-ženskim odnosima

Autor: Tea Šojat

U srijedu je u klubu hrvatskih glazbenika Sax! održano predstavljanje nove knjige spisateljice i voditeljice Marijane Perinić pod nazivom “Sve što su mi prešutjeli o muškarcima i ženama“. Ova peta knjiga Marijane Perinić, koja je već poznata po svojim duhovitim i introspektivnim djelima.

Predstavljanje knjige u klubu Sax! bilo je prilika za okupljanje brojnih prijatelja i obožavatelja autorice, koji su uz druženje i glazbu proveli večer u znaku smijeha i razmišljanja o muško-ženskim odnosima, dok je Marijana Perinić još jednom pokazala svoj talent za povezivanje s publikom, potvrđujući zašto je jedna od omiljenih spisateljica današnjice. Svoj primjerak knjige možete naručiti putem web stranice marijanaperinic.com .

Među gostima su se našli Zdenka Kovačiček, Renata Končić Minea, Sanja Doležal, Sanja Vejnović, Mirko Fodor, Hrvoje Rupčić, Ana Brdarić Boljat, Tomislav Jelinčić, Maja Vučić, Mirela Holy, Ivana Plechinger, Sanja Pilić, Jelena Orešković Ataybeki, Nikola Plečko, Robert Mareković, Alis Marić, Iva Stasiow, Sanela Kovačević Nelly, Boris Blažinić, Željko Vela i Ilija Radić. Njihova prisutnost dodatno je uveličala događaj, potvrđujući značaj koji Marijana Perinić ima u hrvatskoj kulturnoj sceni.

“Vodič za preživljavanje muško-ženskih odnosa”

Knjiga “Sve što su mi prešutjeli o muškarcima i ženama” predstavlja vodič za preživljavanje muško-ženskih odnosa, ispunjen britkim humorom i prepoznatljivim stilom autorice. Kako je istaknula novinarka Tončica Čeljuska “Marijana Perinić definitivno je najduhovitija Dalmatinka u Zagrebu, a ovom je knjigom tu poziciju učvrstila. Njezine su priče prepune britka humora kojim na duhovit način uspijeva razotkriti svakodnevne nesporazume i izazove u muško-ženskim odnosima.”

Urednica knjige Tajana Obradović, istaknula je: “Nakon zamijećenih uspjeha u stand up comedy nastupima i imitaciji bivše predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović te četiri rasprodane knjige, Marijana Perinić, spisateljica, voditeljica i komičarka objavila je novu, petu knjigu, introspektivan, lako čitljiv i duhovit vodič kroz partnerske odnose Sve što su mi prešutjeli o muškarcima i ženama.”

“Kako naslov knjige sugerira, Marijana je pišući knjigu o muškarcima, ženama, vezama, prijateljstvima ali i o nama, Hrvatima pisala o vlastitim iskustvima, te o iskustvima svojih prijatelja, poznanika, kolega, roditelja, baka i djedova, o iskustvima generacija onih prije nas koja su utkana u nesvjesno tkivo partnerskih odnosa i prijateljstava koje stvaramo u vlastitim životima”, pojašnjava Obradović.

You can now order my new book on
Www.marijanaperinic.com




🥰😀😃😍🥰

Objavljuje Marijana PerinicČetvrtak, 13. lipnja 2024.

 




Pogled iz ‘suprotnog tabora’

“Autorica u ovoj knjizi kolumni, modificiranih u svevremenske i više generacijske priče donosi ne samo svoj pogled na muško-ženske odnose, već i poglede iz „suprotnog tabora“, poglede muškaraca i žena na suprotan spol i partnerske odnose. Time mlađim generacijama nudi pitak i zabavan vodič za snalaženje u vječno nemirnom, bolnom i slatkom polju zavođenja, udvaranja, ljubljena i gubljenja, a onima svoje generacije ili starijima podsjetnik da odnose s partnerima i prijateljima treba njegovati i da kraj, dok ne dođe onaj vječni, ne znači baš nužno kraj”, nastavlja urednica knjige.

“Pisane izravno i duhovito, priče će podsjetiti žene da postoji samo jedan trenutak kada će biti dobre gotovo svima, ali da je taj trenutak baš onaj koji nikako ne treba čekati, muškarce na razliku između pravog frajera i papka, oba spola na kavalirštinu te razliku između uvažavanja tekovina feminizma naspram nedostatka bontona… Priče će čitatelja podsjetiti na važnost autentičnosti i samoprihvaćanja, motivirajući ga da živi vlastitu istinu, ali i da ovu knjigu drži nadohvat ruke za one loše ili nevoljke dane kada mu doza humora zatreba baš koliko i podsjećanje da upravo proživljava tek još jednu lekciju zvanu ljudskost ili život”, navodi Obradović.

Zoran Šprajc: ‘Uštedjelo bi mi dosta grčeva u želucu da sam u mladosti imao ovu knjižicu’

“Nakon tri romana i zbirke kratkih priča sa stand up comedy nastupa, Marijana Perinić u knjizi Sve što su mi prešutjeli o muškarcima i ženama  piše o ženama i muškarcima, nepremostivim i premostivim razlikama među njima, o njihovim sličnostima, muško-ženskim prijateljstvima, o prekidima, poslu, ljubavi prema sebi, ljubavi prema navikama nas Hrvata, začinivši svaku cjelinu većom ili manjom mjericom duhovitosti, koja joj je donijela prepoznatljivost u medijima, rasprodane knjige i nastupe”, zaključila je autorica knjige.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.