Foto: Tomislav Kristo/CROPIX

Brojni poznati izašli na izbore, ali Borzan je ‘vatrenom’ kombinacijom zasjenila sve

Autor: F. P.

Većina Europe danas je u znaku politike. Održavaju se, naime, izbori za Europski parlament, gdje se bira 12 zastupnika koji će zastupati hrvatske interese u Bruxellesu, ali i europske u Zagrebu. Na listama za izbore zastupnika u europskom parlamentu prijavilo se ukupno 300 zastupnika iz 25 različitih političkih opcija, no u Bruxelles će ih moći ići samo 12.

U pojedinim europskim zemljama izbori traju već od četvrtka, no u Hrvatskoj je danas ključan dan. Zanimljivo je da su ovo i prvi ovakvi izbori nakon što je Velika Britanija napustila Europsku Uniju. Svojem mjestu u Bruxellesu nada se i nekolicina naših političara, koji su danas kao i velik broj hrvatskih građana izašli na izbore.

Među njima su se našla brojna istaknuta lica, ali velikim dijelom ih je zasjenila članica SDP-a Biljana Borzan. Ona je svoje europsko mjesto osigurala još 2013. godine, a danas je ostvarila svoje građansko pravo. Ono što je mnogima zapelo za oko jest njena modna kombinacija – pojavila se, naime, u jarkocrvenoj haljini vezanoj oko struka.

Glasali i Tomašević, Grbin, Petrov

Osim Borzan, crveno su danas nosili i SDP-ovac Ranko Ostojić te predsjednik MOST-a Božo Petrov. Uz već spomenuta imena, na izbore su izašli i Tomislav Tomašević, Andrej Plenković, Peđa Grbin, Sandra Benčić, Nikola Grmoja, Gordan Jandroković, Mislav Kolakušić, Andro Krstulović Opara, Milorad Pupovac, te brojni drugi.

Podsjetimo, Borzan je nedavno dospjela u fokus medija zbog starih fotografija. Osvanule su neke njene fotografije od prije puna dva desetljeća, gdje je izgledala znatno drugačije. Dok je danas znamo sa dugom svijetlosmeđom kosom koju često nosi stiliziranu u uvojke, nekoć je imala iznimno kratku tamnosmeđu kosu, ošišanu u bob stilu.

Nudili su joj milijune za kuću, a onda uslijedio obrat: ‘Ovdje svi bježe od mene’




Biljana Borzan rođena je 29. studenog 1971. godine u Osijeku. Tamo je završila osnovnu školu te je pohađala Centar za usmjereno obrazovanje ‘Braća Ribar’. Članicom SDP-a postala je 1999. godine, a dvije godine kasnije izabrana je u osječko Gradsko vijeće, da bi kasnije postala i predsjednicom tamošnjeg ogranka SDP-a.

Svoju srodnu dušu pronašla je u Vladimiru Borzanu, također liječniku. Iako su oboje studirali medicinu u Osijeku, Biljana se okrenula politici dok je njen suprug nastavio zdravstvenu karijeru. U prilog njegovom uspjehu govori činjenica da su ga prije dvije godine proglasili jednim od najboljih hrvatskih liječnika na portalu najdoktor.com.




Autor:F. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.