FOTO: Cropix

Brojni estradnjaci pohrlili u Split: Talenta ne manjka, a sve oči iz očitog razloga uperene u Hanu

Autor: G.B.

Duško Ćurlić i Barbara Kolar poznati su voditeljski tandem koji su gledatelji Hrvatske radiotelevizije navikli gledati u svim televizijskim formatima, a osobito kod prijenosa uživo popularnih festivala. Jedne takve su i Melodije Jadrana, spektakl hrvatske glazbene pop-scene koji se i ove godine održava u prekrasnom ambijentu Galerije Meštrović.

Na veliku žalost obožavatelja ovog poznatog tandema, Duško je završnu večer Melodija otvorio uz kolegicu Moniku Jakšić, dok je Barbara na isti dan bila angažirana na drugom kraju Hrvatske. Naime, poznata voditeljica je na svom Instagram profilu otkrila kako je bila zadužena za voditeljski dio programa na popularnom festivalu klasične glazbe na Tomislavcu, Zagreb Classic.

“Dobra večer Splite, večeras slavimo glazbu, sve se pjesme izvode uživo”, rekao je Duško Ćurlić na samom početku večeri, a njegova suvoditeljica je nasmijano dodala: “Preživjeli smo stepenice!”, aludirajući na stepenice u Galeriji Meštrović. Večeras će svoje nove pjesme imati priliku predstaviti: Adi Šoše, Alessandro Bonasera & Jordes, Cambi, Domenica, Doris, Dražen Zečić & Anđela, Giuliano, Goran Karan, Hari Rončević, Ivan Ive Županović, Ivica Sikirić Ićo, Jelena Rozga, Lorena, Luka Nižetić, Marija Mirković, Marino, Mia Dimšić, Neno Belan, Tiho Orlić, Tonči Huljić & Madre Badessa & Pjero, TransAcoustic, Vanna & Sergej i Zorica Kondža.

Brojna poznata lica

Čini se da brojni Splićani ni ovu večer nisu mogli odoljeti glazbenom spektaklu te je tako Split ponovno postao “place to be”, a među njima su Hana Huljić Grašo koja je stigla u pratnji svoje majke Vjekoslave, Petra Nižetić sa svojom majkom, dizajnerica Anamarija Asanović, Vanna i brojni drugi.

Podsjetimo, i na prvoj večeri Melodija Jadrana pojavio se velik broj poznatih imena koji su došli uživati u koncertu splitskog slavuja Gibonnija. Jelena Rozga, Ivan Huljić, Anamarija Asanović u pratnji majke, ministrica Nina Obuljen Koržinek, Andro Krstulović Opara, Petar Šegedin i mnogi drugi.

“Osjećam se predivno večeras, došla sam se zabaviti s društvom i uživati. Danas sam imala i tonsku probu za nedjelju kada nastupam s pjesmom ‘Lavica’. Gibonnija i mene veže prijateljstvo već godinama, a sve njegove pjesme obožavam, ne mogu izdvojiti najdražu”, kazala je Jelena Rozga na prvoj večeri ovog glazbeno-scenskog spektakla.

Na večerašnjim Melodijama Jadrana Thompsonov bliski suradnik dijeli pozornicu sa srpskom kolegicom




Druga večer Melodije Jadrana preselila se u Meštrovićeve Crikve – Kaštilac i u sklopu programa “Melodije Classic” nastupio je hrvatski pijanist i skladatelj Matej Meštrović uz pratnju gudačkog orkestra čuvene milanske La Scale. Zajedno su izveli Meštrovićev autorski aranžman poznatog Vivaldijevog djela “Četiri godišnja doba” pod dirigentskom palicom Mirana Vaupotića.

Foto: Sasa Buric / CROPIX




Autor:G.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.