FOTO: HRT

Ana o Voiceu: ‘Istina, očekivala sam podršku sugrađana, mi Hercegovci to tako radimo’

Autor: Barbara Grgić

“Nema raja do rodnog kraja ni miline bez Hercegovine”, pjevao je još prije desetak godina Ivan Mikulić, hercegovački glazbenik koji nas je svojevremeno predstavljao na Eurosongu s pjesmom “You Are The Only One”, odnosno “Daješ mi krila”, u originalnoj verziji.

Mogli bismo reći da je to predzadnji put kada je Hercegovina pucala od sreće po pitanju nekog glazbenog natjecanja. Zadnji je put to bilo prije četiri godine, u trećoj sezoni showa The Voice kada je pobjedu odnio samozatajni, ali nevjerojatno simpatičan Čapljinac Vinko Ćemeraš. Ana Širić iz Posušja nastavila je taj niz plasmanom u finale u četvrtoj sezoni, kada se u finalu našla odmah uz pobjednika, Martina Kosovca.

“Obitelj, rodbina i prijatelji su mi ogromna podrška, kao i kolege s posla. Istina, očekivala sam dobivenu podršku svojih sugrađana, jer mi Hercegovci to tako radimo, uvijek se međusobno podržavamo kad god treba”, izjavila je Širić.

FOTO: HRT

Odmalena pokazivala sklonost ka glazbi

Inače, Ana je visoka medicinska sestra u Kliničkoj bolnici “Sveti Duh”, a dodatno, u listopadu 2023. godine, upisala je dvogodišnji diplomski studij sestrinstva na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

Kako je rekla svojevremeno za hercegovačke medije, odmalena je pokazivala sklonost ka glazbi, pa je tako počevši od crkve i malog zbora, frame, folklora i klape, došla i do reflektora velike hrvatske show scene.

“Još kao mala sam pjevala u crkvenom malom zboru, pa frami. Također sam bila i u folkloru gdje sam pjevala gangu i tradicijske pjesme. U srednjoj školi sam pozvana u klapu, gdje smo pjevale tradicionalne klapske pjesme, a za vrijeme studija u Splitu pjevala sam paralelno u još jednoj ženskoj klapi. Covid pandemija donijela mi je novi bend ‘Prosta priča’, sastavljen od nas nekoliko prijatelja, a jedna naša proba me je i dovela do scene ovog natjecanja”, rekla je Širić, uz objašnjenje da je posljednje dvije godine života u Zagrebu bila posvećena isključivo svojoj medicinskoj struci.

Voice još nije ni počeo, a naš legendarni hitmejker jednom kandidatu već ponudio suradnju







Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.