Foto: TikTok Screenshot

Amerikanka opisala što ju je najviše šokiralo u Hrvatskoj: ‘U tom gradu ne bih mogla živjeti’

Autor: B. D.

TikTokerica Mads koja putuje svijetom dvije godine je živjela u Splitu. Navela je nekoliko stvari koje je normalno ondje raditi, a nije u drugim gradovima na svijetu.

Objavila je snimku svojih dogodovština u Splitu u kojoj je opisala što joj se ondje sviđa, a što ne podnosi. “Trenutno se nalazim u Splitu, gradu u kojem sam živjela gotovo dvije godine. Svaki put kada sam ovdje, živim ili najzdravije ili potpuno nezdravo”, napisala je.

Rekla je da Splitom vlada jaka “party atmosfera” te da su i mjesta za partijanje, ali i prirodne ljepote na dohvat ruke. “Hrvati su jako zdrav i utreniran narod, što vas itekako motivira da pazite na liniju”, pohvalila je Hrvate. “Opijanje je prihvatljivo u bilo koje doba dana”, s druge strane je navela.

@madsabroad Unhinged aspects of living in the European party hotspot of Split, Croatia 🇭🇷 NOTE: these are my experiences as a foreigner who’s been here for 5 summers (as well as one very long winter) and do not necessarily reflect the lifestyle of local residents. Croatia has one of the worst ratios of living costs to salaries and Split is an especially difficult place to get by. #splitcroatia #livingineurope #traveleurope #croatia #hrvatska #balkan #european #eurosummer ♬ LINGER X PAPER PLANES – Allison Keeley

‘Split zaslužuje vlastiti reality show’

“Jako je teško pronaći stan u Splitu u kojem možete živjeti tijekom cijele godine. Puno je tenzija kada su u pitanju nekretnine jer plaće Hrvata nisu u skladu s cijenama”, naglasila je ono što muči većinu Hrvata.

Osim toga, začudio ju je i velik broj grafita, posebno onih posvećenih Hajduku, koji su, kako kaže, “vrlo upitni”. “Lokalac mi je objasnio da to ima veze s nogometom, sjever se odnosi na Zagreb, a jug na Dalmaciju. To mi je pojasnilo zašto viđam brojne reference na ovu temu po gradu”, ispričala je pa ispričala zašto je odlučila otići iz Splita.

“Dramatiziranje u Splitu zaslužuje vlastiti reality TV show”, napisala je u videu pa objasnila: “Split je pun drame, nikada nisam srela ljude koji se toliko ponašaju kao djeca, pogotovo kada je u pitanju turizam. Ponekad su u pitanju manje ozbiljne stvari, poput nečijeg dramatiziranja ili tračeva, a ponekad je riječ o ozbiljnijim stvarima, poput mafijaških tema”, rekla je.




@madsabroad The way i wanted one of these as a pet SO badly as a kid and here you just have to walk around Split at night to see them &lt3 #croatia #hrvatska #dalmatia #balkan #split #splitcroatia #hedgehog ♬ original sound – Mads 🛸 travel in your 20s

‘I dalje ga volim cijelim srcem’

“To je razlog zbog kojeg sam odlučila da neću živjeti u Splitu. I dalje je to grad koji volim cijelim srcem, ovo je moje peto ljeto ovdje i postoji nešto u njemu od čega se ne mogu oprostiti”, zaključila je.

Mladića na zagrebačkoj špici pitali o najdražem gradu za ljetovanje: ‘Brat pobijedio’




Mads je podijelila i video u kojem je otkrila što ju je najviše iznenadilo u Hrvatskoj. Riječ je o tome što u Hrvatskoj može sresti ježeve koji slobodno šeću gradom. Napisala je da ga je htjela pomaziti otkad je bila dijete, ali do dolaska u Split nikad nije vidjela ježa u divljini.

Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.