Foto: Marko Todorov / CROPIX

Alki Vuici ova je pjesma promijenila život: ‘Napisala sam je u Umagu usred noći’

Autor: M.T.

Hrvatska glazbenica Alka Vuica, koja je prisutna na sceni od 1980. godine, ostvarila je svoj prvi značajan uspjeh 1990. godine kao dio pobjedničkog tima na Euroviziji s pjesmom “Hajde da ludujemo” koju je izvela Tajči. Kao autorica mnogobrojnih hitova na domaćoj glazbenoj sceni, Vuica je do 1992. godine već izgradila impresivnu karijeru, a tada su se vrata uspjeha širom otvorila.

Jedan od ključnih trenutaka u njezinoj karijeri bila je pjesma “Laži me”. Alka je opisala kako je ta pjesma nastala kao da je bila diktirana iz svemira. “U Umagu sam je napisala usred noći i ustala sam da je zapišem. Pjesme ti pobjegnu ako ih ne zapišeš odmah. Ta pjesma mi je promijenila život, omogućila mi je financijsku sigurnost i donijela mi mnoge materijalne stvari”, prisjetila se Alka.

Nedavno je Alka sudjelovala na manifestaciji “Noć zvijezda, mode i kulture” u Rovinju, gdje je podijelila svoj recept za borbu protiv depresije i tuge. “Dijete sam u duši i volim život, volim ljude. Volim kada se zabavljamo i veselimo životu. To je ono što me pokreće bez obzira na trenutke depresije i tuge koje svi ponekad osjećamo”, izjavila je Vuica.

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Modna manifestacija u Rovinju

Program je otvorila grupa Feminem, a publiku su dodatno zagrijali voditelji Leonora Surian Popov i Davor Garić, koji su vodili program na talijanskom, hrvatskom i engleskom jeziku. Alka je istaknula svoju životnu radost i energiju kao ključne elemente svog uspjeha i sreće.

“Dijete sam u duši i volim život, volim ljude. Volim kada se zabavljamo i veselimo životu. To je ono što me pokreće bez obzira što sam naravno i depresivna i tužna jer sam pjesnikinja, ali nosim tu životnu radost i uvijek ću je nositi i širiti gdje god mogu”, rekla je Alka.

Jednako inspirativan bio je i nastup Vlade Kalembera, koji je unatoč svojim godinama nastupio s istim žarom kao i prije nekoliko desetljeća. “Ja sam cijeli život na godišnjem jer se meni hobi pretvorio u profesiju. Sviram i da me plate, pa di bolje”, kazao je Kalember.

Alka Vuica otkrila kako je zaradila masivan novac: ‘Omogućio mi je stan, bunde, novac’




U nedavnom intervjuu za Ekran Večernjeg lista, Alka Vuica otvoreno je govorila o svojim bivšim ljubavima i mladosti. “Na početku karijere nisam bila svjesna sebe i napatila sam se zbog ljubavi. Muškarci su me se plašili jer nisam bila tip neke šmizle koja cmolji. Uvijek sam bila ratnica. Mene je uvijek trebalo ukrotiti i umiriti da bih se predala”, priznala je Vuica.




Autor:M.T.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.