Foto: Instagram

Todorić imao megalomanske najave oko izbora, a sada veliki obrat: ‘Nisam se stigao pripremiti’

Autor: Bruno Herljević

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić objavio je javnosti da odustaje od političke utrke, odnosno da ne ide na parlamentarne izbore. Kao razlog povlačenja navodi da se nije stigao pripremiti.

Todorić je u veljači osnovao stranku Zajedno Hrvatska kojom je planirao ići na izbore. Pridružio se strankama koje najavljuju borbu protiv korupcije i kriminala, obećavao je i veće plaće. Samouvjereno je izjavio da će njegovi bivši radnici sigurno njemu dati glas jer je “napravio čudo”.

Izjavljivao je da očekuje odlične rezultate na parlamentarnim izborima.

Foto: Instagram

Megalomanske prognoze, a onda ništa

Todorić je nedavno gostovao na N1 televiziji gdje je rekao da će osvojiti više mandata od HDZ-a te da ga zanima jedino premijersko mjesto i da ne ide u politiku zbog saborskog imuniteta.

“Nema šanse, ne idem u sabor, sto posto. Poslovni sam čovjek i imam vještine za to, sigurno neću sjediti u saboru niti biti predsjednik sabora. Siguran sam da ću pobijediti na izborima. Sam ću pobijediti HDZ. Ljudi me zovu, na sve strane gledam što se događa”, ranije je rekao Todorić za N1.

ZARAĐUJE VIŠE OD PET TISUĆA EURA! Ćorića su viđali s atraktivnom plavušom: Bivši ministar se preporodio




Osnovao i stranku, ali…

Podsjetimo, još početkom ožujka 7 dnevno je pisao kako je bivši gazda Agrokora osnovao stranku ‘Zajedno Hrvatska’, čime je  Todorić  realizirao svoje davno izrečeno obećanje o ulasku u hrvatsku politiku s ciljem da se osveti aktualnom premijeru Andreju Plenkoviću, u kojem vidi krivca za slom svojeg poslovnog carstva.

Kako tvrde oni koji ga znaju, Todorić više nije isti čovjek  i pitaju se s kime će uopće surađivati u svojoj stranci kada su mu nakon sloma mnogi s kojima je godinama gradio svoj koncern i koje je smatrao prijateljima okrenuli leđa. No, ako je suditi po internetskoj stranici Todorićeve stranke, on ima plan, smjer i ideju, a čini se da mu ne manjka ni sredstava.

Turudić komentirao prijavu suda zbog druženja s Mamićem: ‘Postoji jasan motiv’




“Već u prvom mandatu promijenit ćemo sve paradigme društvenog ozračja. Svi koji su ogrezli u kriminal i korupciju bit će zauvijek izbrisani iz hrvatskog javnog prostora”, poručio je Todorić s osnivačke skupine svoje stranke, dajući naslutiti da puca baš na premijersku poziciju, s koje kani podići plaće i mirovine u prvom mandatu na razinu europskog prosjeka, i to privlačenjem svježeg kapitala jakim investicijskim zamahom, novim tvornicama i radnim mjestima.

Mnogi su se pitali može li on doista na izborima išta postići jer je dio analitičara uvjeren da nije realno očekivati da će prijeći izborni prag. Prema ovom odustajanju od sudjelovanja na izborima, čini se da možda i sam Todorić postao svjestan.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.