Foto: Damir Krajac / CROPIX

Rečenica Plenkovićevog savjetnika koja je slomila srce Vladimiru Šeksu: ‘Morate se pomaknuti’

Autor: M.D.

Iako je u proteklih tridesetak godina slovio za jednog od najmoćnijih HDZ-ovaca, a neki su ga smatrali sivom eminencijom u stranci, jedan od tvoraca Ustava, Vladimir Šeks postao je, čini se, nepoželjan. Naime, u petak ga je nakon sjednice Vlade u Gradskom vijeću Vukovara, javno i pred medijima, ponizio šef stranačkog kabineta i glasnogovornik Vlade i Plenkovićev kadar, Marko Milić.

Kako prenosi Telegram, dok je tehnički premijer davao izjavu nakon svečane sjednice povodom Dana grada Vukovara, Šeks se našao u blizini, pozorno osluškujući što Plenković govori. No, u jednom trenutku je ušao u kadar, što su zabilježile televizije, a novinari na poprištu su potom zabilježili i neugodnu scenu, jer je Milić doslovno otjerao Šeksa.

“Morate se pomaknuti, jer ste u kadru kamera, a u ovom trenutku nije u interesu Vlade da vas se vidi u kadru uz premijera”, rekao je Milić Šeksu, kako je posvjedočio novinar Jutarnjeg lista, Nikola Patković. Šeks se, potom, šutke maknuo i s glasnogovornikom nastavio razgovarati o nečemu drugom.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Milanovića nazvao nesposobnim

Inače, Šeks je bio jedan od žešćih kritičara predsjednika Republike Zorana Milanovića, što je kulminiralo njegovim nastojanjem da se pojavi na listi koalicije “Rijeke pravde”, koju je na parlamentarnim izborima predvodio SDP. No, to je spriječio Ustavni sud, odredivši da Milanović mora dati ostavku na predsjedničku dužnost ili se ne smije pojaviti na stranačkoj listi.

Šeks je, naime, smatrao da je zbog tog poteza Milanović nesposoban obavljati svoju temeljnu dužnost zaštite Ustava, zbog čega je zazivao Ustavni sud da temeljem članka 97. Ustava, na prijedlog Vlade povjeri predsjedničku dužnost vršitelju dužnosti, odnosno predsjedniku Hrvatskog sabora.

“Ovo ni najluđa mašta ne može smisliti. Njegova je situacija kao predsjednika države takva da on više nije predsjednik – formalno jest, ali de facto više nije, svrstao se s one strane Ustava“, poručio je Šeks komentirajući Milanovićeve poteze.

Tijek političkih zbivanja u Hrvatskoj možete uživo pratiti OVDJE.




Iskusni doajen Šeks ima okrutni plan kako uništiti Milanovića: ‘Postoji još jedna mogućnost’




Autor:M.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.