Foto: Screenshot/X/Twitter

Novinarka je upitala Šeparovića je li potez Ustavnog suda državni udar: Pogledajte njegovu reakciju

Autor: Dnevno.hr

Ustavni sud održao je izvanrednu sjednicu oko izbora i angažmana predsjednika Zorana Milanovića u predizbornoj kampanji i nakon objave prvih rezultata izbora.

Podsjetimo, Milanović je ušao u kampanju kao SDP-ov kandidat za premijera, ali nije bio na kandidacijskim listama. No cijelo vrijeme kampanje napadao je HDZ i ponavljao slogane SDP-ove koalicije Rijeke pravde.

Ustavni sud je nakon njegova istupa održao sastanak i objavio priopćenje, odnosno svojevrsno upozorenje Milanoviću i SDP-u da sve predizborne aktivnosti drže u granicama poštivanja Ustava.

Foto: Damjan tadic / CROPIX

Upitali su ga radi li se o državnom udaru

Miroslav Šeparović je ponovio odluku i upozorenje Suda koje je dalo Milanoviću uoči izborne kampanje. Ustavni sud utvrdio je da je SDP postupao po upozorenju Ustavnog suda, ali ne i predsjednik Milanović. “Milanović je kršio Ustav. Ne samo da nije poštivao odluku Ustavnog suda, već se stavio u poziciju sudionika na izborima”, dodaje. “Tijekom cijele kampanje on je postupao suprotno Ustavu”, kažu.

Ljudi u šoku nakon odluke Ustavnog suda o Milanoviću: ‘Ovo je udar, kako su oni iznad volje građana?’

Ustavni sud je istaknuo kako Milanović ne može biti mandatar, kao ni premijer za sastav buduće Vlade. Nakon njihove odluke, novinarka je upitala predsjednika Ustavnog suda Miroslava Šeparovića hoće li to mnogi protumačiti kao državni udar.





“Državni udar? Zašto? To je svođenje neustavnog ponašanja u ustavne okvire. Zato i postoji Ustavni sud da neustavne postupke svede u ustavne okvire. Kakav državni udar? Tu nema govora, ne radi se ni o kakvom državnom udaru. To su preteške riječi, ne bih želio da takva poruke ide dalje. Neka svatko tumači stvari kako hoće”, rekao je Šeparović.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.