Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Mnogi su ih vidjeli na izborima, ali na kraju ništa od toga: ‘Sve se svelo na njih dvojicu’

Autor: Dnevno.hr

Političke su stranke formirale svoje liste za parlamentarne izbore. Proteklog su petka konačni popis imena i prezimena koje ude građanima na izbor da ih zastupaju u sljedeće četiri godine predali Državnom izbornom povjerenstvu. Bilo je onih koji su to namjeravali učiniti, ali ipak nisu. Osim Ivice Todorića, na popisu onih koji su se povukli uoči izbora je i Udruga Glas poduzetništva.

U Udruzi su proveli anketu među članovima, koji su odlučili da ipak ne treba izlaziti na izbore. Drugi povod njihovu odustajanju bili su razgovori s političkim strankama. Stoga su se odlučili na kompromisno rješenje, podršku svojim članovima koji se nalaze na listama drugih stranaka.

“UGP ostaje jaka i neovisna udruga poduzetnika, koja teži reformama u interesu svih, ne samo poduzetnika, a u skladu s našim postulatima. Pozivamo vas sve da izađete na izbore, glasate. Vaš glas je bitan i može biti i odlučujući. Vaš glas nije bačen glas. Izađi i glasaj”, stoji u objavi direktora UGP-a, Hrvoja Bujasa, koji je najavio i da će uskoro početi objavljivati odgovore na pitanja koja su postavili strankama, kako bi javnost vidjela tko se za što zalaže.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Dva ključna razloga

Oreščanin je za Forbes potvrdio kako su za odustajanje od izbora bila ključna dva razloga. Prvi je taj da će kao poduzetnička udruga morati razgovarati sa svima, pa je u tom kontekstu možda i bolje ostati izvan političkih okvira. Drugi razlog je taj što su se izbori sveli na Plenkovića i Milanovića.

“Sve ostalo palo je u drugi plan. U takvoj atmosferi nemoguće je razgovarati o temama koje nas zanimaju, a to su porezi, smanjenje birokracije, kvaliteta pravosuđa i slično”, poručio je šef UGP-a, Dražen Oreščanin.

Doduše, nije poznato jesu li na odluku UGP-a da izađu na izbore utjecali i izborni programi, odnosno obećanja velikih stranaka, a pitanje je i u kolikoj su mjeri naštetile izjave predsjednika i premijera, naročito u ekonomskim pitanjima.

DIP objavio sve kandidate na izborima: Pogledajte tko sve ulazi u utrku







Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.