Foto: Unsplash

Zemlja s 500 tisuća Hrvata u nevoljama: Još jedna poznata tvrtka zatvara svoja vrata

Autor: F.F

Ljubitelji dostave, koji preferiraju da im se narudžbe dostavljaju na kućni prag umjesto da idu u trgovinu, bit će razočarani. Njemačka dostavna služba morala je proglasiti – bankrot. U današnje vrijeme, gotovo sve može biti dostavljeno na kućnu adresu: od namirnica i namještaja do elektronike, biljaka, pa čak i lijekova.

No, pitanje je hoće li potrošači i dalje moći dobivati svoje lijekove putem njemačke dostavne službe zbog podnošenja zahtjeva za stečaj. Služba dostave podnijela je zahtjev za stečaj – više od 70 njemačkih gradova je pogođeno, prenosi Fenix Magazin.

Radi se o njemačkoj tvrtki Mayd koja od 2021. godine dostavlja medicinske proizvode na kućni prag. Usluga je započela tijekom pandemije koronavirusa, kada su bila na snazi ograničenja kontakta. U to vrijeme, potrošači su se oslanjali na praktične usluge dostave.

Foto: Pexels

Nije dobro

Mayd je obećavao dostavu unutar pola sata od narudžbe. Kupci su mogli naručiti lijekove iz lokalnih ljekarni putem interneta. Raspon proizvoda uključivao je lijekove i kozmetičke proizvode. Nakon uvođenja e-recepata, Mayd kuriri su također mogli dostavljati lijekove na recept.

Do sada je tvrtka uspjela proširiti svoje područje isporuke na više od 70 njemačkih gradova, uključujući Dortmund i Bochum. Međutim, Mayd se našao u financijskim poteškoćama i podnio zahtjev za stečaj.

Britanac brutalno spustio Hrvatima: ‘Siromašni ste jer imate komunistički mentalitet’




Dana 19. lipnja 2024. Mayd je podnio zahtjev za nesolventnost lokalnom sudu, prema izvještaju Wirtschaftswoche. Mayd je platforma putem koje kupci šalju narudžbe, dok se isporuka vrši iz ljekarni. Prema njemačkim zakonima, ljekarne smiju voditi samo ljekarnici, a ne tvrtke.

Poput poznate dostavne službe za hranu Gorilla, Mayd je osnovan tijekom pandemije, kada je potražnja za dostavnim uslugama bila visoka. Međutim, tržište dostave je vrlo konkurentno i njime dominiraju veliki igrači. Zbog toga, na primjer, dostavna služba Getir također planira povlačenje iz Njemačke. Procjenjuje se da u Njemačkoj živi oko 500 tisuća Hrvata, koje će također pogoditi ova vijest.




Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.