Foto: Ivana Nobilo / CROPIX/Ilustracija

Započela velika rasprodaja stanova diljem Hrvatske: Provjerite gdje su najpovoljniji

Autor: M.D.

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje objavio je javni natječaj za priodaju stanova u svome vlasništvu. Nekretnine se prodaju u zatečenom stanju, po principu “viđeno – kupljeno”, kako bi se izbjegli kasniji prigovori. Naime, HZMO je odgovara za pravne i materijalne nedostatke nekretnina koje je oglasio.

Za pojedine je stanove, naime, naznačeno da su u izvanknjižnom vlasništvu HZMO-a. Ipak, formalno su u njihovom posjedu, ali nisu tako upisani u zemljišnim knjigama. To, napominju, ne utječe na pravo vlasnika da raspolaže svojom nekretninom. U tom će slučaju HZMO predati kupcima stan na korištenje i dati svu potrebnu dokuemntaciju. No, na kupcu je da upiše stan u zemeljišne knjige.

Što se tiče uvjeta natječaja, ponuditelji su dužni uplatiti jamčevinu u visini 10 posto početne cijene nekretnine. Izabranom kupcu se jamčevina uračunava u cijenu, a ostalim ponuditeljima, koji nisu uspjeli kupiti nekretninu HZMO vraća uplaćenu jamčevinu bez kamata u roku od 30 dana od dana donošenja odluke o odabiru najpovoljnije ponude.

Foto: Pixabay

Bagatelne cijene

Krajnji rok za predaju ponuda je 6. kolovoza ove godine. Ponude će se otvarati 19. kolovoza u 10 sati u prostorijama Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Zagreb, A. Mihanovića 3, dvorana A, II. kat. Otvaranju ponuda mogu biti nazočni samo ponuditelji osobno ili opunomoćeni predstavnici ponuditelja, uz obveznu punomoć ovjerena kod javnog bilježnika, naveli su iz HZMO-a.

Država se rješava luksuza: BMW-e i Audije za ovaj iznos nećete naći ni na Hreliću

U ponudi se nalazi 10 stanova kvadrature od 37 do 67 četvornih metara, no uglavnom se radi o stanovima od četrdesetak kvadrata. Nekretnine se prodaju u Belom Manastiru, Grubišnom Polju, Ogulinu, Pakracu i Zagrebu.




Najjeftinija je nekretnina stan u Pakracu, površine 42,77 kvadrata, kojem je početna cijena svega 11.450 eura. S druge strane, najskuplji je stan u Aleji pomoraca u Zagrebu, površine 43,84 kvadrata. Njegova je početna cijena 111.350 eura. Detaljnu ponudu i uvjete natječaja možete pogledati ovdje.

22-Javni-natjecaj-za-prodaju-nekretnina




Autor:M.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.