Foto: Pexels

Zagrepčanin svjedočio neželjenom prizoru: ‘Ćaskaju i smijulje se dok prolazim, i kaj vidim?’

Autor: F.F

Na hrvatskom Redditu često se raspravlja o razno raznim temama. Mnogi pričaju o aktualnostima, bilo da je riječ o politici ili kakvim vijestima, često se traže razni savjeti prilikom kupovine, ljetovanja i slično. Jedan Hrvat sada je započeo temu o dostavi hrane, koja je od pojave koronavirusa postala, a potom i ostala, poprilično popularna djelatnost.

Hrvat koji se obratio svima putem Reddita ističe kako je potrebno “paziti na svoje narudžbe”. Ispričao je kako je navodno na ulici vidio dva dostavljača kako dodiruje nečiju hranu prstima. Naravno, ubrzo je nastala velika rasprava na Redditu.

“Išao sam nešto do auta i u ulici vidio dva Wolt kompića kako pričaju. Oni si nekaj ćaskaju i smijulje dok ja prolazim. I kaj vidim? Frajer izvadio pizzu iz kutije i struže po njoj s prstima. Nekaj se smijuljio, valjda zbog teksture il čega već. Nadam se da nitko od vas nije naručivao pizzu oko 1800h na području Črnomerca. Ne planiram tak brzo naručit pizzu prek Wolta. Ako i budem onda ću pitat ak imaju naljepnice da se kutija zalijepi”, napisao je Hrvat i započeo raspravu.

Footo: Dragan Matic / CROPIX/Ilustracija

Slična iskustva

Javili su se i drugi korisnici Reddita koji su navodno doživjeli sličnu situaciju:

“Nedavno sam vidjela jednog kako jede pomfrit iz narudžbe, prije toga sam mislila da si ljudi umišljaju”, “A gle meni neki dan došla narudžba bez pola pića i 2/3 priloga. Nisam mogla vjerovat stvarno jer je bilo ok zapakirano, pa sam išla provjeravat je l’ palo u vrećicu. Nije, lik očito ogladnio”, “Meni je naš dostavljač ukrao cijelu jednu vrećicu s namirnicama (narudžba je bila u 3 velike vrećice, dofurao je dvije i tvrdio da je to sve što su mi dali u dućanu a dućan je preko sustava provjerio da su predali sve tri). Oko 30e stvari si je maznuo”, pisali su ljudi.

“Bolje da ne znam što se sve događa”, “Netko nikad nije radio u restoranu očito….kako to mora bit dobar osjećaj kad ne znaš što se dešava sa hranom prije nego ti dođe do stola”, “Jesi prijavio Woltu?”, oglasili su se Hrvati.

Javili su se i drugi korisnici Reddita koji tvrde da se možda ne radi o pizzi koju je netko drugi naručio: “Ne mora bit da je tuda pizza. Ako dostava traje predugo kupac može otkazati narudžbu i ako je narudžba u tom trenu kod dostavljača tada je on dobije. Možda se izgubio pa je nagrađen za sporost”, pojasnio je. Drugi je pak napisao: “Što ako je to samo bio njegov ručak?”




Ako sadite ovu biljku, kao da ste dobili na lotu: Prodaje se po paprenim cijenama

Previše naručivanja?

Bilo je pak onih Hrvata koji jednostavno smatraju da nije potrebno toliko naručivati hranu te kako je vrijeme da i sami kuhamo.




“Možda došlo vrijeme da si sami napravimo ručak?”, “Danas vise nitko ne zna ništa ni skuhati, a i lijeni su svi, i puni sebe, zato i ima poplava tih dostava”, pisali su ljudi.

Mi smo uputili upit za komentar Wolta te smo ih upitali kako se ovakve stvari mogu spriječiti u budućnosti. Čim se oglase, njihov odgovor ćemo prenijeti.

Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.