Foto: Instagram/Marko Todorov / CROPIX

Zagrepčani šokirani iznenadnom odlukom poznatog kafića koji vole slavni: ‘Tužno je to čitati’

Autor: M.P.

Poznati zagrebački kafić Velvet, koji se smjestio u Dežmanovom prolazu, trajno zatvara svoja vrata. Vlasnici na Instagramu nisu otkrili previše detalja zašto je pala takva odluka.

“Dragi naši gosti, dragi prijatelji, Velvet se odlučio odmoriti! Bezbrojne smo lijepe, vesele i opuštajuće trenutke dijelili svih ovih godina. Mi to nećemo lako zaboraviti. A sigurni smo da će Velvet ostati i u vašim srcima. Hvala vam na povjerenju, te ljubavi i energiji koje ste utkali u ovo naše zajedničko putovanje. Do iduće prilike, veliki pozdrav iz Velveta”, poručili su.

Velvet su prije deset godina otvorili Ana Petričić Gojanović i poznati hrvatski cvjećar Saša Šekoranja. Tada su rekli da im je želja bila da se ulica napuni. Uz kavu su nudili slastice i male zalogaje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli VELVET (@velvetzagreb)




Mnogi su u šoku

Zagrebački café Velvet bio je prvi kafić na svijetu koji je postao Zona besplatnog čitanja ili Free Reading Zone. Svi gosti Velveta mogli su se ulogirati u virtualnu knjižnicu koja se sastoji od čak sto tisuća naslova na nekoliko svjetskih jezika, uključujući i hrvatski, i čitati knjige u najsuvremenijem digitalnom formatu bez ograničenja i prekida.

Mnogi su u šoku, a po komentarima na Instagramu može se vidjeti da je kafić bio omiljen i izvan Hrvatske. “Žao mi je što ovo čujem”, “Zašto?”, “Ovo je vrlo tužna vijest”, “Jako nam je tužno ovo pročitati, toliko smo vremena tu proveli, tu smo imali prvi spoj, tu sam provela dane svoje trudnoće skrivajući se od vrućina na vašoj terasi, tu smo se osjećali kao doma i jako ćete nam faliti”, neki su od komentara.

Omiljeno okupljalište poznatih

Velvet je bio i omiljeno okupljalište istaknutih ljudi iz javnog života. Primjerice, legendarna Josipa Lisac je tamo imala promociju albuma povodom 50 godina karijere.




Foto: Sandra Simunovic / CROPIX

Glumac Rade Šerbedžija u Velvetu je predstavio sezonu Teatra Ulysses.

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Pjevačica Nina Badrić tamo je predstavila album Peristil Sentimenti.

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Glumica, redateljica i kolumnistica Jelena Veljača tamo je predstavila knjigu ‘Tatine curice’.

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Poznati brend prvo zatvorio svoje dućane u Hrvatskoj: Sada dijele otkaze šakom i kapom

Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.