Foto: Pixabay / ilustracija

Umirovljenik tvrdi da uštedi i do 4000 eura godišnje: Ovo su njegovi trikovi

Autor: B. D.

Iako se Njemačka nama doima kao oaza gospodarskog uspjeha, ustvari ju potresa prilično teška gospodarska situacija. Zbog toga mnogi Nijemci, pogotovo umirovljenici koji u usporedbi s radnim stanovništvom imaju puno manja primanja, štede.

Krstarica prenosi priču o Manfredu iz Nürnberga koji tvrdi da godišnje uštedi čak 4000 eura. Kaže da on i njegova supruga troše dvostruko manje vode od prosječnog kućanstva, a zajedno koriste i manje struje nego ostali.

“Usprkos inflaciji, plaćam samo 10 eura više mjesečno za struju”, rekao je za njemačke medije. Rekao je da redovito ide u teretanu gdje se tušira pa to ne radi kod kuće.

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Sam se šiša kod kuće

Osim toga vrlo brzo zatvara vrata od hladnjaka tako da unaprijed isplanira što će iz njega dohvatiti. Od ostataka kruha pravi prezle za pohanje. Sve kupovne proizvode iskoristi do kraja. Tube paste za zube i ambalaže šampona grije na radijatoru kako bi sav sadržaj mogao istisnuti van.

Hrvatski umirovljenici na samom su dnu: Pogledajte kolike su mirovine po Europi

Štedi vodu pri pranju zuba i sam se šiša kod kuće. Manfred koristi nekoliko dobrih trikova kako bi uštedio, no vjerojatno veliku ulogu igra i samokontrola pri kupnji. Također činjenica koliko uštedi pokazatelj je da je razlika između mirovina u Hrvatskoj i Njemačkoj i dalje golema.




Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.