Foto: Screenshot/Twitter

U blizini Hrvatske nudi se vila za 40 tisuća eura: ‘Kod nas samo oronule kuće toliko koštaju’

Autor: F.F

Kupnja stana ili nekretnine u Hrvatskoj postala je izazov iz nekoliko razloga. Prije svega, cijene nekretnina su znatno porasle u posljednjih nekoliko godina, što otežava pristupačnost mnogim potencijalnim kupcima. Povećana potražnja, posebno u turističkim područjima, dodatno je podigla cijene.

Također, dostupnost povoljnih stambenih kredita je ograničena, a uvjeti za njihovo dobivanje su stroži. Uz to, mnogi strani investitori kupuju nekretnine u Hrvatskoj, što dodatno smanjuje ponudu na tržištu i podiže cijene.

No, ispada da situacija nije tako loša čim se ode iz Lijepe naše. Kupnja idilične vile okružene prekrasnom prirodom u Italiji zvuči kao san, ali jedan oglas na platformi X pokazuje da je to itekako moguće.

Vila za te novce?

Naime, nekretnine ovog tipa prodaju se za samo 39.000 eura, što je znatno manje od prosječne cijene stana, čak i garsonijere, u Hrvatskoj.




Na spomenutoj društvenoj mreži pojavio se video koji prikazuje imanje u malom talijanskom naselju. Kuća je renovirana i u izvrsnom je stanju. Interijer i eksterijer odišu starinskim talijanskim stilom, s dominacijom drva i kamena.

Poznati brend prvo zatvorio svoje dućane u Hrvatskoj: Sada dijele otkaze šakom i kapom




Za grijanje se koristi peć na pelete, a kuhinja je u potpunosti opremljena, kako se vidi u videu. Prostrana terasa nudi “zapanjujuće” lijep pogled. Uz kuću dolazi i garaža. Objava je pregledana više od 9.000 puta, što pokazuje da je mnogima privukla pažnju.

U komentarima su se javili mnogi ljudi iz regije, koji nisu mogli vjerovati da je vila toliko jeftina: “Nemoguće, kod nas samo oronule kuće toliko koštaju”, “Ma nemoguće”, “Kod nas ne možeš ništa s time”, “Prije deset godina pratio sam prijatelja Talijana iz Barija da izabere kuću prije braka i iznenadi svoju buduću suprugu. Od 3 kuće odabrao je jednu lijepu kuću plaćenu cca 50.000€”, komentirali su ljudi.

Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.