Foto: AP Photo/Steve Helber/Guliver

Trgovački lanac Lidl uveo važnu novost koja će obradovati kupce, evo o čemu se radi

Autor: Dnevno.hr/I.J.

Trgovački lanac Lidl nastavlja s brigom o okolišu te je u četvrtak izvijestio da prvi u Hrvatskoj počinju koristiti potpuno električni kamion za opskrbu svojih trgovina. Lidlov električni kamion robu će dostavljati iz logističko-distributivnog centra u Jastrebarskom u trgovine u Zagrebu.

“S prvim u potpunosti električnim kamionom, Lidl Hrvatska nastavlja sa snažnim angažmanom u okviru održivog poslovanja. Ponosni smo na ovo partnerstvo kojim uvodimo nova, moderna i ekološki prihvatljiva rješenja u područje transporta i logistike, čime predano slijedimo načela naše strategije održivosti “Na putu prema sutra” i doprinosimo čišćoj, zelenijoj i održivijoj budućnosti”, objavila je Marina Dijaković, voditeljica Sektora korporativnih komunikacija Lidla Hrvatska.

Foto: Lidl Hrvatska

U danu može opskrbiti dvije trgovine

Na putu prema zelenijoj budućnosti Lidl će odvesti Volvo električni kamion koji ovisno o intenzitetu rada rashladne jedinice može prijeći do 250 km s jednim punjenjem te u jednom danu može opskrbiti dvije trgovine u Zagrebu i vratiti se u centralno skladište u Jastrebarskom.

(FOTO) ‘OVO NI STOKA NE BI JELA’! Užas u trgovini u Hrvatskoj, ‘to kupe siromašniji’: Kupci šokirani, ‘neka odgovorne osobe pojedu to’

Osim toga, kamion s električnim pogonom i hlađenjem je vrlo tih, što je dodatan plus za rad u centru grada jer se trgovine obično opskrbljuju noću ili vrlo rano ujutro.

 




Autor:Dnevno.hr/I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.