STIŽU AMERIKANCI Američka TV mreža u udarnim terminima izreklamirala Dubrovnik: ‘U Hrvatsku možete bez karantene!’

Autor: dnevno

Jedna od vodećih američkih televizijskih kuća, ABC News, proteklog je tjedna boravila u Dubrovniku, odakle je danima zaredom izvještavala o gradu kao o covid-sigurnoj destinaciji. Novinarka Maggie Rulli nije propuštala priliku da pozove američke turiste na odmor u Dubrovnik, stalno naglašavajući – prilika da usred sezone doživite grad bez gužvi pruža se samo jednom u životu, piše Dubrovački dnevnik.

Tako je ekipa američke TV kuće u udarnim terminima izvještavala o Dubrovniku, a njihova novinarka, dok se na ekranu stalno vrtjela poruka “Dobro došli, Amerikanci”, rekla je kako je Hrvatska jedina zemlja EU-a u koju mogu doći gosti iz SAD-a bez boravka u karanteni.

“Ovo je prilika koja se pruža samo jednom u životu, ovako doživjeti Grad. U normalnim uvjetima ovo je mjesto kao Times Square, svi stoje rame uz rame zbog gužve”, rekla je. Za vrijeme boravka u Dubrovniku odradila je i razgovor s gradonačelnikom Matom Frankovićem te istaknula kako su u dubrovačkim hotelima higijenski uvjeti na visokom nivou.

Probudila se američka potražnja za Dubrovnikom 

Riječ je o iznimno vrijednoj promociji za Dubrovnik s obzirom na to da je višemilijunskom auditoriju poslana poruka o ljepoti Grada, činjenici da ove godine nema turističkih gužvi, što je sjajna prilika da se posjeti i doživi na jedan osobitiji način, ali i o tome kako je Dubrovnik zaista covid-siguran grad. Otežavajuća okolnost svakako je to što je koronakriza dovela do ukidanja direktnog leta American Airlinesa na relaciji Philadelphia – Dubrovnik, no Franković kaže kako postoje najave o mogućoj ponovnoj uspostavi direktnog leta.

“Prvu reportažu iz Dubrovnika u kojoj se šalju pozitivne vijesti o pripremljenosti Grada, sigurnom Dubrovniku kao i o mogućnosti posjeta gledalo je 12,5 milijuna ljudi! Navedena brojka govori koliku promociju za Grad ima emitiranje jedne ovakve emisije, a već sada dobivamo informacije kako se pokrenula turistička potražnja za Dubrovnikom na američkom tržištu te postoje najave o mogućoj ponovnoj uspostavi direktnog leta za Dubrovnik. Stoga, učinci su već tu”, izjavio je Franković.

Kako je napomenuo, Hrvatska je prva i zasad jedina zemlja u Europi koja prima američke turiste usred pandemije koronavirusa te nije potrebna samoizolacija za američke turiste, a pri dolasku u Hrvatsku moraju samo priložiti negativni test na Covid-19, što je jedna velika prednost u odnosu na ostale destinacije.




“U intervjuu koji sam dao za ABC News, između ostalog, pozvao sam naše drage goste Amerikance u Dubrovnik, jer sve ono što današnji turist traži, Dubrovnik i nudi – sigurnost te ljepotu i jedinstven doživljaj tisućljetnog grada”, rekao je Franković.

‘Nešto se pokrenulo’

Potpredsjednica strukovne grupe turističkih agencija pri Hrvatskoj gospodarskoj komori i vlasnica turističke agencije za iznajmljivanje Dominium travel Slavica Grkeš potvrdila je kako je interes za Dubrovnik na američkom tržištu nakon emitiranja emisija naglo skočio. Navedeno dokazuje i nagli skok pregleda stanovnika SAD-a na njezinoj stranici.




Stiglo upozorenje: Tržište prehrambenih proizvoda bit će u velikom šoku!

“U jednom danu, točnije 29. srpnja, porastao nam je broj pregleda stranice iz SAD-a za 650 posto u odnosu na isti dan prošle godine, a slično se nastavilo i u sljedećim danima. S obzirom na to da Amerikanci našoj agenciji nisu glavni gosti, da se zaključiti kako se navedeno dogodilo zbog reportaže koju je televizija ABC News emitirala, odnosno zbog intervjua gradonačelnika” izjavila je Grkeš, dodavši da je s kolegama iz agencije komentirala kako je vijest odlično odjeknula te kako je, čak i ako se ove godine ne ostvare značajniji rezultati dolaska gostiju s američkog tržišta, svakako dobra priprema za iduću godinu.

Najveći je problem ukidanje zrakoplovnih linija iz Amerike. Grkeš kaže kako se nada da će se stvoriti potražnja i da će se letovi vratiti.

“Razgovarala sam s kolegama iz jedne američke agencije koja je fokusirana isključivo na Dubrovnik i okolicu o ideji brzog organiziranja charter letova, no nisu baš optimistični. Kažu kako je većina turista odustala od prekooceanskih putovanja za ovu godinu. No, ne smijemo klonuti duhom, čekat ćemo goste i pružiti im najbolju uslugu”, rekla je Grkeš te je dodala kako ne bi ulazila u to jesu li se navedeni potezi mogli povući prije.

“Tek je proteklog tjedna i naša agencija dobila dvije ponude da pomognemo oko promocije Dubrovnika jednom američkom izdavaču turističkih vodiča i jednim novinama. Možda se jednostavno sad nešto počelo pokretati, a mi se moramo i dalje truditi oko promocije naše destinacije i gostima koji dolaze dati najbolje od sebe. To možda prije nismo ni stizali”, rekla je i dodala kako nas je očito “netko odozgo pogledao i rekao – što je bilo, malo smo se zaigrali?”

Autor:dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.