Foto: Pixababy

Srbin doživio gorko iskustvo na moru: Za ovo je morao dati čak 20 tisuća eura

Autor: B. D.

Cijene smještaja u Grčkoj znatno su porasle, što je primjetno svima koji traže aranžmane za odmor. Ove godine poskupljenje je vidljivo praktički na svakom koraku. Grčka je bila izrazito popularna za maturalna putovanja, no pitanje je hoće li to ostati nakon ovakvih poskupljenja.

Iznajmljivači ove godine u Grčkoj traže i do 30 posto više novca. Kuglica sladoleda u manje razvikanim mjestima košta oko 1,5 euro, no na popularnim destinacijama je i znatno više. Porcija popularnog girosa je između 7 i 10 eura, a krigla piva se kreće oko 5 eura.

Međutim, osim visokih cijena Grčka ima i prilično stroge turističke zakone. Velika je novost i da 50 posto površine svake plaže mora biti bez ležaljki, suncobrana i druge opreme, što ide u prilog onima koji se žele opustiti na vlastitu ručniku. Grčke su vlasti razvile i sustav kazni za prekršitelje, pa oni koji nakrcaju plaže ležaljkama mogu platiti između pet i 25 tisuća eura kazne. Uz to, turisti kojima smetaju ležaljke mogu sve prijaviti nadležnim institucijama putem mobilne aplikacije.

Foto: Vojko Basic / CROPIX

Uveli su ograničenje prtljage

Osim toga od 1. lipnja uveli su ograničenje mase prtljage u autobusima. Tako je sad moguće ponijeti sa sobom samo jedan kovčeg mase do 23 kilograma, zbog čega su mnogi negodovali, naročito oni koji nose vlastite ležaljke, suncobrane, ali i hranu. Blagonaklono ih neće gledati niti na granici.

Boravak u Grčkoj ostavio je gorak okus jednom “poduzetniku” iz Srbije. Ovaj čovjek je iz Srbije došao u Grčku s dvije papige koje je koristio za zaradu tako što je turistima naplaćivao fotografiranje s papigama. Međutim grčki policajci stali su na kraj njegovom poslu te je morao platiti pozamašnu kaznu.

Prema objavi organizacije “Animal Rescue” na Facebooku, akciju su proveli policijski službenici odjela Kasandrija, Šumske službe Halkidikija i općine Kasandra.




Uklonili su papige i skupo ga kaznili

“Uz savršenu suradnju svih nas, po nalogu tužitelja, uklonjena su dva papagaja ara, koji su korišteni za zaradu na plaži Pefkohori. Podnesena je tužba zbog socijalnih uvjeta i pasivnog zlostavljanja, te su po nalogu tužitelja s Halkidikija životinje uklonjene, a izrečene su i administrativne kazne prema članku 14 zakona 4830/2021 u iznosu od 20.000 eura”, stoji u priopćenju organizacije za zaštitu životinja.

Turist došao na hrvatsku obalu i ostao u šoku: ‘Iduće godine pravac Bugarska’




U priopćenju se dalje navodi: “Jučer smo zajedno s grčkom policijom Kasandrije, Šumskom službom Halkidikija i općinom Kasandra aktivno sudjelovali u izuzetno uspješnoj operaciji koja je imala najbolji ishod. Uz savršenu suradnju svih nas, po nalogu tužitelja, uklonjena su dva papagaja ara, koji su se koristili za zaradu na plaži Pefkohori. Podnesena je tužba zbog uvjeta socijalne zaštite i pasivnog zlostavljanja, te su po nalogu tužitelja Halkidikija životinje uklonjene, a izrečene su administrativne kazne prema članku 14 zakona 4830/2021 u iznosu od 20.000 eura.”

 

Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.