Foto: Guliver Image/AP Photo/Joerg Sarbach

Slavnu tvrtku koju vole Hrvati zadesile gadne nevolje: Ukida tisuću radnih mjesta

Autor: B. D.

Njemački proizvođač automobila Volkswagen ukida tisuću radnih mjesta zbog smanjenja prodaje električnih automobila, prenosi Fenix. Prodaja električnih vozila opala je, što je dovelo do ove poslovne odluke.

Tvornica u Zwickauu je posebno pogođena, a radnici s ugovorima na određeno vrijeme neće imati te ugovore produžene krajem 2025. godine.

Prošle godine Volkswagen je odbio produljiti ugovore 800 radnika, a noćna smjena je potpuno ukinuta te se sada radi samo u dvije smjene.

Foto: Vojko Basic / CROPIX

Otpuštanja u kolovozu

Volkswagen je ranije zaposlio gotovo 9.400 radnika za proizvodnju električnih automobila u Zwickauu, ali zbog manjka potražnje, moraju smanjiti proizvodnju i broj zaposlenih. Već u kolovozu planiraju dogovoriti koliko će se radnih mjesta stvarno smanjiti, zbog čega radnici strahuju za svoje poslove.

BMW, Mercedes i Volkswagen odustali od moćnog plana: Posljedice će biti strašne

Njemački proizvođači automobila inače su do 2030. planirali potpuno prijeći na proizvodnju električnih vozila, shodno zabrani Europske unije koja još čeka implementaciju. Međutim shvatili su da im se više isplati nastaviti s proizvodnjom vozila s motorom na unutarnje izgaranje sve dok to pravno budu mogli.




Još jedan od razloga relativno slabe potražnje električnih vozila je ukidanje subvencija Europske unije za nabavku istih.

 




Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.