Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Sarajevski ćevapi dobivaju opaku konkurenciju: Blizu Baščaršije otvara se kultni lanac restorana

Autor: M.D.

Jedno od najpoznatijih jela na ovim prostorima svakako su ćevapi. Prutići od mljevenog mesa, najčešće junećeg, posluženi u lepinji uz luk i ajvar, neizostavan su dio jelovnika svih pečenjara, pa i nekih popularnijih restorana na prostoru od Vardara do Triglava.

No, s pojavom zapadnjačkih lanaca brze prehrane dobili su konkurenciju, jer je mladima lakše naručiti hamburger negoli ćevape. Među brojnim vrstama ćevapa najviše se ističu leskovački, banjalučki i sarajevski. Potonji bi trebali dobiti gurmansku konkurenciju ravno iz Meksika.

Kako doznaje Klix.ba, u kolovozu bi u sarajevskom naselju Ilidža trebao biti otvoren prvi restoran svjetski poznatog lanca brze meksičke hrane Taco Bell. Riječ je o prvom objektu u cijeloj regiji, kojim nastoje ispitati teren i moguće širenje na druge država. Dosad su najbliže bili u Rumunjskoj.

Foto: Guliver

Možda i na Baščaršiji

Ali, to nije sve. Za listopad je najavljeno otvaranje još jednog Taco Bella u centru Sarajeva. Iako lokacija nije otkrivena, znakovito bi bilo da to bude baš na Baščaršiji, domu čuvenih sarajevskih ćevapa.

ZBOG ZATVARANJA MCDONALD’S-a ON JE UGLEDAO PRILIKU ZA ZARADU: Sarajlija na internetu prodaje burger, cijena prava sitnica!

Inače, Taco Bell ne nudi klasične meksičke tacose i burritose, već ih kombinira s nešto drugačijim aromama, okusima i sastojcima. Tjedno ova franšiza, koja je dio Yum! Brands grupe, privuče oko 40 milijuna ljudi u svojih više od 8500 restorana diljem svijeta.




Tome možda pomaže i jedan od najpopularnijih košarkaša današnjice, LeBron James, koji redovito promovira “Taco Tuesday”, odnosno posebnu promotivnu ponudu meksičkih specijaliteta utorkom.  Ranije su sarajevskim ćevapima konkurencija bili burgeri iz McDonaldsa, no taj se lanac prošle godine povukao iz BiH.




Autor:M.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.