Emica Elvedji / CROPIX

Radnicima i menadžerima ove hrvatske pivovare uopće nije loše: Svima su porasle plaće

Autor: I.G.

Zagrebačka pivovara, najveća pivovara u Hrvatskoj, u 2023. godini ostvarila je rast prodaje i u količinskom i u financijskom smislu, uz značajan porast dobiti. Pivovara je zabilježila prodaju od 176 milijuna eura, što je 17 posto više nego prethodne godine, a količina prodanog piva iznosila je 1,86 milijuna hektolitara, što je 2 posto više nego prethodne godine. To sugerira da su prošle godine prosječne cijene piva porasle za oko 15 posto.

Zagrebačka pivovara i Ožujsko su prošle godine prodali ukupno 186 milijuna litara piva, što je u prosjeku oko 510.000 litara dnevno. Ova prodaja uključuje domaće i strana tržišta.

foto: Vedran Peteh / CROPIX

Tržišni lider

Neto dobit iznosila je 35 milijuna eura, što je porast od čak 35 posto. Cijela dobit isplaćena je vlasniku pivovare, tvrtki Cervesia Zagreb, koja je u vlasništvu češkog Staropramena, dijela velike američke pivarske kompanije Molson Coors.

Prema podacima AC Nielsena, lani je prodaja piva u maloprodajnim kanalima u Hrvatskoj pala za 0,6 posto, Zagrebačka pivovara, prema podacima iste agencije, tržišni je lider s udjelom od 40 posto.

Račun s plaže ostavio Srbina u nevjerici: Šokirao se kada je vidio cijenu piva

Pivovara je lani zapošljavala 580 radnika čija je prosječna neto plaća iznosila 2050 eura, odnosno 120 eura više. Šest ključnih menadžera (troje članova uprave i troje direktora sektora) zarađivalo je u prosjeku 13.800 eura bruto mjesečno (s bonusima), što je 2200 eura više nego godinu ranije, piše Danica.




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.