Foto: Screenshot/TikTok

Prodaje stan s čudesnim pogledom za cijenu garaže u Zagrebu: Lokacija će vas ostaviti bez riječi

Autor: F.F

U posljednjih nekoliko godina, cijene nekretnina u Hrvatskoj su postale previsoke za većinu građana s prosječnim primanjima. Prema Eurostatovim podacima, Hrvatska je zabilježila drugi najveći rast cijena među članicama EU u posljednjih nekoliko mjeseci. Nakon što je rast usporio na 0,3 posto tijekom srpnja, kolovoza i rujna, ponovno se ubrzao na 3,4 posto u listopadu, studenom i prosincu.

Istovremeno, većina drugih zemalja EU bilježi pad cijena, zbog čega nije iznenađenje što je sve češća situacija da građani preferiraju kupovinu u drugim zemljama EU nego u vlastitoj zemlji.

Tako se primjerice u Grčkoj može pronaći poprilično jeftini apartman od 52 kvadrata i to u jednom od popularnijih turističkih mjesta, Possidi.

@thessarealestate.gr Apartament with sea view 52m2 For more info or collaboration dm www.thessarealestate.gr [email protected] 📌📌 #realestategreece #athensgreece #athensforsale #realestateinvesting #forsaleingreece #apartment #thessa #realestateagent #realestateinvesting #apartment #marketingdigital #pefcohori #forsaleingreece #possidibeach ♬ πρωτότυπος ήχος – Panik Records

Nerealna cijena

Possidi je popularno turističko odredište smješteno na zapadnoj obali poluotoka Kasandra u Grčkoj. Poznato je po prekrasnim pješčanim plažama, kristalno čistom plavom moru i mirnom okruženju koje privlači turiste koji traže opuštajući odmor.

Na TikTok profilu Thessa Real Estate agencije reklamira se apartman s pogledom na more od 52 metra kvadratna i to upravo u Possidi. Dodatni detalji o stanu nisu istaknuti, ali na videu se može vidjeti kako se radi o novouređenom prostoru s prekrasnim pogledom na more.

Trljamo oči i ne vjerujemo: Pronašli smo poveći stan u Zagrebu za 103.000 eura i stvarno nije loš




Cijena? Na prvi pogled nerealnih 65 tisuća eura, cijena za koju biste u Zagrebu teško pronašli garažu, a kamoli apartman ili stan. Prije koji mjesec pisali smo o garaži iz centra Zagreba koja je prodana za 150 tisuća eura, a neka uobičajena cijena u posljednje vrijeme je oko 30, 40 tisuća eura za garažu. Usporedimo li to s cijenom ovog apartmana, mnogi bi dobro promislili gdje će kupovati sljedeću nekretninu.

Ipak, valja istaknuti kako niske cijene nekretnina ponekad mogu biti pomalo sumnjive, odnosno možda “kamufliraju” neki nedostatak. Potrebno je s oprezom kupovati nekretnine, ali ponuda iz Grčke čini se potpuno nerealna, pogotovo kada uzmemo u obzir cijene nekretnina u Hrvatskoj.




Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.