Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Poznati trgovački lanac kojeg vole Hrvati otvara više od 150 radnih mjesta

Autor: M.P.

Preko 130 makedonskih tvrtki sastalo se s njemačkim trgovačkim lancem Lidl o mogućnostima suradnje, s obzirom na izgradnju logističko-distributivnog centra u Kumanovu. Iz Lidla kažu u priopćenju da im je takva suradnja s domaćim tvrtkama jedno od temeljnih polazišta u svakoj državi u kojoj posluju.

Iako Lidl Sjeverna Makedonija još nije u potpunosti operativan, voditelj nabave u Lidlu Sjeverna Makedonija, Stefan Georgiev, navodi da taj proces već funkcionira.

U listopadu 2023. tvrtka je započela projekt promocije makedonskih tradicionalnih proizvoda, kao što su ajvar, pastmajlija, riža uzgojena u Kočanima, vino iz Vinarije Tikveš, janjetina itd. u Lidl Srbija i Lidl Bugarska.

Foto: Guliver Image

Otvaranje 150 radnih mjesta

“Izvoz koji će biti ostvaren preko Lidla Sjeverna Makedonija do kraja 2024. samo u ove dvije zemlje iznosit će više od 2 milijuna eura ili četiri puta više u odnosu na prethodnu godinu. Makedonsko voće i povrće već je ui ponudi potrošačima u Srbiji, Bugarskoj, Rumunjskoj, Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj i Njemačkoj, a izvezeno je više od 3600 sanduka voća i povrća od travnja 2023. do ožujka 2024. godine.

Samo će taj izvoz u 2024. dosegnuti 4500 sanduka, uz pomoć našeg domaći dobavljači. Ovi primjeri i rezultati naša su motivacija i pokretačka snaga za daljnji uspjeh”, kaže Georgiev.

U siječnju 2024. Lidl je započeo izgradnju logističko-distributivnog centra u industrijskoj zoni Rechica u Kumanovu. Investicija je vrijedna 80 milijuna eura, a očekuje se otvaranje više od 150 radnih mjesta.

Makedonci nam šalju lošu robu: U ovom povrću otkriven veoma opasan pesticid







Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.