Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Popularni trgovački lanac nagrađuje radnike: Dići će im plaću, a čeka ih još jedno iznenađenje

Autor: Dnevno.hr

Više od 3000 zaposlenika u trgovini i skladištima poznatog trgovačkog lanca u Hrvatskoj uskoro bi trebalo dobiti povišicu. Uprava Lidla već je obavijestila radnike kako im od Nove godine plaća raste za devet posto, a na plaći za veljaču bi mogli dobiti isplatu 13. plaće.

Rezultat je to pregovora nakon nekoliko štrajkova radnika u Lidlovim skladištima, kojima su prošloga rujna obustavili rad. Tad je dogovoreno da će plaće za rujan porasti za pet posto, a od Nove godine za još devet posto, piše Danica.hr.

Foto. FRRcis Joseph Dean/Dean Pictures/Guliver/Ilustracija

Plaće niže od prosjeka

Iz njihova revidiranog financijskog izvještaja vidljivo je kako je prosječna neto plaća u prošloj financijskoj godini (od 1. ožujka do 28. veljače) iznosila 1234 eura, što je oko 190 eura više nego 2021. godine. No, veliki broj radnika u trgovinama i skladištima primao je manji iznos od toga.

Tako bi 13. plaća mogla ugrubo iznositi oko 1300 eura neto, ako se pribroje rujanska i siječanjska povišica. To bi ujedno značilo i povećanje plaće u prosjeku od 60-70 eura po osobi. Lidl je 28. veljače prošle godine imao 3409 zaposlenih, što znači da će za 13. plaću, ugrubo, izdvojiti oko 4.431.700 eura.

(FOTO) ‘OVO NI STOKA NE BI JELA’! Užas u trgovini u Hrvatskoj, ‘to kupe siromašniji’: Kupci šokirani, ‘neka odgovorne osobe pojedu to’




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.