Foto: Joško Supic / CROPIX

Papreno ljetovanje u Makarskoj: Pogledajte koliko vam treba novca za sedam dana odmora

Autor: M.P.

Turistička sezona počinje, a mnoge zanima koliko će morati izdvojiti za odmor na hrvatskoj obali. Kako piše Blic, četveročlana obitelj koja se odluči na sedmodnevni odmor na Makarskoj rivijeri trebat će izdvojiti od 460 do 1.200 eura samo za smještaj, i to u apartmanima, dok smještaj sa doručkom u hotelima trenutno košta između 1.400 i 3.500 eura.

Na gore navedeno treba dodati i cijene hrane i pića, a samo za ručak ili večeru s pićem u restoranu potrošit će minimalno 60 eura za četiri osobe i to ako budu jeli tjesteninu, rižoto ili ćevape. Za ribu ili meso plus kolač ili sladoled, jedan obrok za četvero koštat će oko 100 eura.

Važno je napomenuti da će u samom jeku sezone, dakle u srpnju i kolovozu, za smještaj morati potrošiti i puno više. To pokazuju i dostupne informacije na stanicama za rezervaciju smještaja na kojima se jasno vidi da će četiri osobe za sedam dana u tim mjesecima morati potrošiti i nekoliko desetaka eura više.

Foto: Dusko Marusic / CROPIX

Treba voditi računa o dodatnim troškovima

Naravno, turisti tome moraju dodati i trošak prijevoza. Ne treba zanemariti i cijene hrane, a koliko će koštati ovisi o tome hoćete li kuhati u apartmanu ili jesti u restoranima. Kuhanje je svakako jeftinija opcija, no mnogi na odmor idu baš kako to ne bi trebali raditi. Jedan obrok u restoranu za dvoje odraslih i dvoje djece koštat će najmanje 60 eura.

Što se tiče kava i drugih pića, to je također jedan neizostavan dodatni trošak. U restoranima i kafićima na makarskoj obali šalica kave košta 1,80 eura, nescafe oko 2,30 dok gazirana pića stoje 3,30 eura.

Foto: Ivo Ravlic / CROPIX

Cijene u restoranima: Riblja plata 45 eura, komad torte 5

Kuglica sladoleda nešto je skuplja nego prošle godine i sada je 2,50 eura, malo pivo od četiri do 5,50 eura, a pivo od 0,5 l košta od 4,5 do 6,3 eura. Osim toga, decilitar vina u restoranu košta pet eura, dok cijene koktela idu od 10 do 12 eura.

Ovako se trenutno kreću cijene hrane u restoranima u Makarskoj. Riblja plata za dvije osobe 45 eura, porcija lubina na žaru 19,50 eura, filet bijele ribe je 21 euro, a salata od hobotnice košta 14 eura. Ako se pak odlučite za mesna jela, teleće medaljone s gljivama ćete platiti 21 euro, teleći odrezak 19 eura, pileći filet 13 eura. Ćevapi i pljeskavica koštaju oko 13 eura, svinjski kotlet 17, tjestenina ili rižoto od 11 do 15 eura. Komad torte ili kolač je pet eura, a kuglica sladoleda 2,50 eura.




Stručnjak otkrio problem s kojim se susreću Hrvati: ‘Gosti su oprezniji, jedno više ne rade’




Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.