Foto: Screenshot/TikTok

Otkriveno koliko su Hrvati siromašniji od ostatka Europe: Analitička karta sve otkrila

Autor: I.G.

TikTok stranica iz Nizozemske specijalizirana za statističke i ekonomske podatke nedavno je objavila usporedbu prosječnih neto plaća u različitim europskim državama, koristeći podatke statističkog servisa Numbeo. Prema navedenim podacima, Hrvatska se smjestila u sredinu ljestvice.

Prema analizi TikTok stranice, prosječna neto plaća u Hrvatskoj iznosi 1159 eura, dok su susjedne države, poput Bosne i Hercegovine i Srbije, bilježile niže iznose od 633 odnosno 665 eura.

@dutch.geo13 IN EUROS#maps #mapping #coutries #dutchgeo13 #salary #w #fyp #viral ♬ original sound – 𝐀𝐅𝐑𝐎.𝐆𝐄𝐎

Slovenci su bolji

Slovenija se istaknula s visokim prosjekom od 1407 eura, dok je Mađarska zabilježila prosjek od 939 eura. U ostalim europskim zemljama, Italija ima prosječnu neto plaću od 1639 eura, Irska s najvišim iznosom od 3000 eura, Španjolska s 1907 eura, Portugal s 1079 eura te Grčka s 929 eura.

Foto: Screenshot/TikTok

Navedeni podaci su u skladu s informacijama objavljenim od strane Državnog zavoda za statistiku (DZS) Republike Hrvatske za kolovoz 2023. godine. Prema tim izvorima, prosječna mjesečna neto plaća u Hrvatskoj tada je iznosila 1163 eura po zaposleniku u pravnim osobama.




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.