Foto: Duje Klaric / CROPIX, Ilustracija

Splićanin čudnim oglasom za stan izazvao buru: ‘Kako ovo može neko stavit’

Autor: F.F

Traženje podstanarskog ili stana za kupnju može biti prava muka. Cijene nisu bile nikad više, a sudeći prema potražnji u Hrvatskoj, ne treba očekivati da će u dogledno vrijeme krenuti prema dolje. Sve je više mladih koji i u 30-ima žive s roditeljima jer nemaju financijske sposobnosti kupiti ili iznajmiti stan, a trenutno situacija izgleda kao da se neće tako brzo promijeniti.

Na hrvatskom Redditu, popularnoj društvenoj mreži, često se zna naletjeti na kakav dobar savjet, trik, tužnu ispovijest ili komentar o hrvatskoj realnosti. Sada je jedan Hrvat započeo raspravu zbog oglasa koji je pronašao na internetu. Naime, čovjek u Splitu iznajmljuje poprilično neobičan stan i to sa dosta skupih 600 eura.

“Iznajmljuje se DUGOROČNO jednosoban stan, 40 kvadrata + balkon. Jednoj do dvije ŽENSKE osobe. Ima samo jedan krevet (Ako npr. dvije studentice trebaju jedan krevet). Velebitska ulica Kman, 600 eura + režije i polog jednomjesečne najamnine”, stoji u oglasu uz broj mobitela.

Najam pola kreveta u Splitu
byu/Anketkraft incroatia

Svakakve su reakcije

“Al kako ovo može neko stavit na oglas i nadat se pozivu? Za ovu rupu i ove uvjete bi me bilo 300 eura sramota tražit”, komentirao je jedan korisnik Reddita, a ispod njegovog komentara su odgovorili: “Netko bi iz očaja i mogao uzeti ovo u najam”, dok se drugi našalio: “Ej, ej, ima Hi-Fi liniju, ajmo se smirit”.

“Ovo ne vrijedi ni 250 eura”, “Ajme kako te ljude nije sramota. Jel netko nazvao da malo spusti čovjeka ne zemlju”, “Za početak, ovo nije 40 kvadrata”, “Ljudi šta je ovo…?U Njemačkoj plaćam 70m2 352€”, “Dobro da nije rekao a može osam Nepalaca u jedan krevet”, neki su od komentara bijesnih Hrvata.




No, bilo je i onih koji su se na tu temu dobrano zabavili:

Pojavio se novi oblik kupnje stanova: Umjesto cijele nekretnine, kupovat će se na ‘rinfuzu’




Dobro su se našalili

“Ne moraju spavati u isto vrijeme”, “Jedna čuva stražu pa u smjenama”, “U katoličkoj zemlji Hrvatskoj da dvije žene liježu zajedno u tako uzak krevet. Bože grehote”, “Prirodan izbor za studentice od kojih je jedna dnevna studentica, a druga… Noćna studentica!”, šalili su se Hrvati.

“Mogu i obje biti dnevne, ako su zaljubljene jedna u drugu”, “Kad se okrećeš u snu, prvo moraš ustati, okrenuti se i leći nazad u krevet…”, “Nema šta, vridi svakog eura. Pa radije bi uzea jastuk i sahtu nego dava te pare za ovo”, pisali su ljudi.

Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.