Foto: Pixabay

Niske cijene skupo će ih koštati: Prodavali mobitele za 92 eura, kupci ih nikad nisu dobili

Autor: M.D.

Jedan je kupac prošao bagatelno, nakon što je putem interneta iz jedne trgovine naručio čak devet mobitela, a dio opreme je dobio gratis. Naime, na internetskoj trgovini je bila oglašena cijena mobitela od 92 eura.

Jedan je kupac naručio čak devet uređaja i dobio četiri para bežičnih slušalica potpuno besplatno. Pritom je sve uredno platio. No, trgovac je istog dana uvidio grešku i oglasio mobitele po cijeni od 1099 eura. Kupac je slušalice dobio dva dana nakon plaćanja, ali dva tjedna poslije je dobio poruku da je slanje mobitela otkazano zbog pogreške u cijeni, zbog čega je tužio trgovca.

Sud u Frankfurtu stao je na stranu kupca, kao i Viši sud koji je izdao savjetodavnu odluku. To nije konačna presuda, već naznaka pravnog stajališta koje će biti uzeto u obzir tijekom donošenja presude, piše Fenix-magazin.de.

Obvezujuća ponuda

Naime, prema općim uvjetima poslovanja trgovca, klikom na gumb “Kupite sad”, obvezujuća je ponuda kupca vezana uz račun ili kupoprodajni ugovor. No, on je sklopljen tek kad je naručeni proizvod otpremljen. Stoga su na sudu zaključili da je slanjem besplatnih slušalica trgovac prihvatio i zahtjev za sklapanje kupoprodajnog ugovora za pametne telefone.

Popularni trgovački lanac zatvara čak 1000 prodavaonica: Niske cijene su ih skupo koštale




Paradoksalno, kupnja mobitela je bila preduvjet za dobivanje besplatnih slušalica. Sud je stoga utvrdio da je kupac trebao dobiti sve mobitele koje je naručio i platio po reklamiranoj cijeni, bez obzira na to što je trgovac kasnije uvidio svoju pogrešku.




Autor:M.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.