Foto: Vojko Basic /CROPIX

Neki umirovljenici od 16. srpnja mogu dobiti 40 eura pomoći, provjerite jeste li na popisu

Autor: I.J.

Sinjani u teškoj financijskoj situaciji i ove godine će od Grada Sinja dobiti blagdansku pomoć, tzv. “alkaricu”, koja ove godine iznosi 40, umjesto lanjskih 30 eura.

Iz Grada Sinja najavljuju da je pomoć namijenjena nezaposlenima, umirovljenicima, osobama bez primanja starijim od 65 godina, roditeljima njegovateljima te nezaposlenim hrvatskim braniteljima s područja Grada Sinja.

“U skladu s novim zaključkom gradonačelnika, visina “Alkarice” je povećana kako bi se osigurala veća financijska podrška sugrađanima u potrebi. Također, povećan je cenzus za umirovljenike sa 322 na 350 eura mjesečnih prihoda, što predstavlja povećanje od 8,70 posto, zbog toga će više umirovljenica i umirovljenika imati priliku ostvariti ovu pomoć, čiji je iznos povećan s 30 na 40 eura, što predstavlja 33,33 posto povećanja”, objavili su iz Grada Sinja.

Foto: Nikola Vilic / CROPIX

Podjela počinje 16. srpnja

Nezaposleni i nezaposleni hrvatski branitelji “alkaricu” će moći preuzeti svakog radnog dana od 9 do 15 sati, uz osobnu iskaznicu.

Umirovljenici zbog jednog eura ostaju bez besplatnog prijevoza: ‘Sad smo bogati’

Podjela “alkarica” u HCK Gradskom društvu Crvenog križa Sinj započinje u utorak, 16. srpnja, a moći će se preuzeti zaključno s četvrtkom, 25. srpnja.




 




Autor:I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.