Foto: TikTok

Majci djevojčice naplatili nezamislivo, ovakav račun u životu nije dobila: ‘Začuđena sam’

Autor: B. D.

Često se u javnosti može čuti da živimo u materijalističkom društvu, no neke snimke na društvenim mrežama mogu nas podsjetiti da smo ipak daleko od Amerike. Mlada majka Shay je na TikToku je objavila snimku koja je dočekana s puno osude i neprijateljstva.

Shay je objavila snimku u kojoj objašnjava da je počela naplaćivati igranje u svojoj kući. Shay je donijelo odluku da ako prijatelji njene kćeri provode vrijeme u njenu kući, ona za to treba financijsku kompenzaciju jer snosi troškove, i prema njenim riječima bilo bi pošteno da ih podijele roditelji oba djeteta.

Nakon što je Shayina kći provela dan igrajući se s prijateljicom, Shay je njenoj majci poslala troškovnik na kojem je navela koliko joj je ona dužna. Rekla je da će joj biti lakše organizirati druženja ako bude sigurna da će joj svi troškovi biti nadoknađeni. Majka Shayine prijateljice Hana prvo je ostala začuđena, ali je bez protesta uplatila 15 dolara koje je Shay tražila.

@shay.nanigans87Contraversial but I think it’s a really good idea. What do you think?♬ original sound – Shay.nanigans87

Sastavila joj popis

Osim što je neuobičajeno tražiti naknadu troškova za druženje kod kuće, neobično je i koje je to sve troškove Shay navela. Vrlo je precizno predstavila svaku stavku.

Kreda – jedan dolar
Umak od jabuka – jedan dolar
Voće – jedan dolar
Sjedenje na kauču – jedan dolar
Tri tetrapaka soka – dva dolara
Dva odlaska u kupaonicu – tri dolara
Jogurt – jedan dolar
Slomljena igračka – pet dolara

Shay je rekla da smatra da bi trebalo normalizirati dijeljenje troškova druženja djece. Na ovu snimku odgovorile su mnoge majke, koje se velikom većinom ne slažu sa Shayinim “modelom”. “Mama zašto se nitko ne želi igrati sa mnom?”, napisala je sarkastično jedna korisnica.




Foto: Unsplash

‘To je patetično’

Jedna je napisala da bi platila 15 dolara i više nikad ne pričala s njom. Druga je napisala da ako joj kućno druženje nije u budžetu jednostavno ga ne bi trebala organizirati.

Bila konobarica, a sad godišnje zaradi skoro 100 tisuća eura: ‘Ignorirala sam najčešći savjet’




Treća je istaknula da je apsolutno za dijeljenje troškova, ali da je patetično to što je Shay istaknula. Mnogi su posebno osudili što je naplatila odlaske u kupaonicu.

Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.