Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Kolinda zgrće ogroman novac preko svoje firme: Zaradila 146.000 eura, a evo čime se zapravo bavi

Autor: F.F

Bivša hrvatska predsjednica, Kolinda Grabar-Kitarović, jedno je od aktivnijih političkih imena što se tiče društvenih mreža. Putem svojih profila često dijeli razne trenutke sa svojim fanovima, a zna se pohvaliti i putovanjima na razne zanimljive destinacije diljem svijeta.

Svima je jasno da nekadašnja predsjednica Republike Hrvatske ima pune ruke posla. Kolinda Grabar-Kitarović podnijela je financijsko izvješće za svoju tvrtku KGK Advising & Professional Services d.o.o. za 2023. godinu.

Prema izvješću, tvrtka je ostvarila ukupan prihod od 219.3 tisuće eura i dobit od 146.9 tisuća eura, sva zarada je došla iz izvoza, stoji na stranicama Fine.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Nema internetsku stranicu

Tvrtka, koju je osnovala 2022. godine, posluje uspješno, a Grabar-Kitarović je i navedena kao direktorica iste. U prvoj godini poslovanja, tvrtka je ostvarila prihod od 28.4 tisuće eura i dobit od 25.7 tisuća eura.

Nova uhićenja u Hrvatskoj: U tijeku još jedna akcija USKOK-a, otkrili prve detalje

Firma se nalazi na adresi stana bivše predsjednice u Zagrebu te je registrirana za različite djelatnosti, većinom vezane uz savjetovanje u poslovanju, istraživanje tržišta, promidžbu i poduku u komunikaciji. Temeljni kapital tvrtke iznosi 2654 eura, a sav prihod dolazi od prodaje. Unatoč uspješnom poslovanju, tvrtka nema internetsku stranicu.




Prije nekoliko mjeseci, Grabar-Kitarović je spomenuta kao direktorica tvrtke u Engleskoj zajedno s bivšim predsjednikom Stjepanom Mesićem. Međutim, otkriveno je da su ih vlasnici firme registrirali kao direktore bez njihova znanja, budući da su prvotno trebali biti samo savjetnici.




Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.