Foto: Pixabay

Još jedan teleoperater diže cijene usluga: Evo od kada stiže novo poskupljenje

Autor: M.P.

Još je jedan teleoperater donio odluku da će poskupiti svoje usluge. Hrvatski Telekom odlučio je i ove godine podići cijene svojih usluga temeljem indeksne klauzule. Učinit će to s 1. srpnja, a stopa uvećanja iznosi 6,5 posto, izvijestili su.

To znači da će prvi uvećani računi za 6,5 posto za fiksne i mobilne usluge stići tijekom kolovoza na adrese njihovih korisnika. Obavijest o povećanju cijena dio korisnika HT-a jutros je dobio u poruci.

“Razlog povećanja cijena je usklađivanje s godišnjom prosječnom stopom inflacije za 2023. godinu. Ako imate ugovorene popuste na mjesečne naknade, u tom djelu neće biti promjena već popuste nastavljate koristiti prema inicijalno dogovorenim uvjetima”, pišu iz HT-a.

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Pretplatnici ne mogu besplatno raskinuti ugovore

Lani je HT svoje cijene povisio s 1. listopada i to za 5 posto. Telekomi imaju pravo, temeljem službene godišnje prosječne stope inflacije za prošlu godinu koju sredinom siječnja redovito objavljuje Državni zavod za statistiku, a ove godine iznosi 8 posto, automatizmom podići cijene svojih usluga.

Pretplatnici telekom operatora, kada se radi o podizanju cijena temeljem inflacijske klauzule, nemaju prava besplatno raskinuti ugovore. Podsjetimo, A1 je korisnike o poskupljenju usluga obavijestio 18. travnja, a povećanje je iznosilo 6.9 posto.

Britanac otkazao rezervaciju apartmana u Splitu: Razlog je bizaran




Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.