Foto: TikTok

Jelena začepila usta svima koju pljuju ‘paradajz turiste’: ‘Znate li kad sam prvi put otišla na more?’

Autor: M.P.

Fraza ‘paradajz turisti’, koja se često koristi kada se govori o turistima s Balkana, može se čuti i ove godine. Neki se tome smiju te i dalje nose svoju hranu na plažu, dok se drugi takvima podsmjehuju. No, Jelena iz Srbije je na TikToku odlučila objasniti što ona matra ‘paradajz turistima’ te zašto i sama, unatoč dobrim prihodima, na plaži ne ide u restorane, već nosi svoje makarone, paštetu ili rajčicu.

“Ja sam Jelena, zamjenica direktora financija i ja sam ‘paradajz turist’. Znate li da je moja mama prvi put otišla na more s 50 godina? Znate li da smo sestra i ja na more otišle prvi put s 24 godine i to tek kada smo putovanje osvojile na nagradnoj igri? Nikada nismo imali dovoljno novca da odemo na more, ali smo to samo tako mislili.

Postoji mnogo vas koji misle da je potrebno mnogo novca da idete na more, da si morate priuštiti hranu u restoranu. Ja si danas mogu priuštiti, ali biram da budem tzv. paradajz turist. Biram putovati u svibnju, nosim makarone, paradajz, paštetu i kuham kavu, a sve to s osmjehom na licu”, rekla je Jelena u svom videu.

@tribrodjanka Biram da usrećim mamu, biram da putujem što više i da svuda skupljam uspomene i iskustva koji se ne mogu meriti novcem 🙂 #paradajzturista ♬ original sound – tribrodjanka

Reakcije su podijeljene: ‘Ne razumijem ovo’

Dodala je i da bira usrećiti majku, putovati što više i skupljati uspomene koje se ne mogu mjeriti novcem. Njezin je video postao viralan, a dobila je mnogo komentara podrške.

“Bravo”, “Blago mami koja te odgojila”, “Tako je to kad si pametan, normalan i kada nemaš kompleksa niže vrijednosti”, pišu joj pratitelji na TikToku.

No, bilo je i onih koji kažu da u tom slučaju ne bi ni išli na more. “Ako imam novaca da si priuštim taj odmor bez pašteta i paradajza, otići ću kao čovjek da se odmorim i jedem u restoranu”, “Ne razumijem ovo ako si sada možeš sve priuštiti”, kažu.




Stručnjak objasnio koje boje kupaćeg kostima treba izbjegavati: Ovo je posebno važno kod djece




 

Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.