Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Ina isplatila rekordnu dividendu Mađarima: Iznos će vam uzrokovati vrtoglavicu

Autor: I.G.

INA, vodeća hrvatska naftna kompanija, danas je isplatila rekordnu dividendu svojim dioničarima u iznosu od 24 eura po dionici. Ukupno je za dividendu izdvojeno 240 milijuna eura, što premašuje prošlogodišnju neto dobit koja je iznosila 224 milijuna eura.

Dividenda je isplaćena iz dijela neto dobiti društva iz 2022. godine u iznosu od 212,8 milijuna eura te iz zadržane dobiti iz 2021. godine u iznosu od 27,2 milijuna eura.

Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Prosječna neto plaća zaposlenika 1800 eura

Mađarski MOL, koji posjeduje 49 posto dionica INA-e, primio je rekordnu dividendu od 117,6 milijuna eura. Hrvatska, sa svojim udjelom od oko 45 posto, dobila je 107,5 milijuna eura.

Prosječna neto plaća zaposlenika INA-e prošle godine iznosila je oko 1800 eura, što je 170 eura više nego godinu ranije.

Hrvatski ‘vuk s Wall Streeta’ odlazi podvijena repa: Svi su počeli sumnjati u njegove prognoze

Kompanija je prošle godine prosječno zapošljavala 2960 radnika, a ukupno je na neto plaće svih zaposlenih potrošeno oko 64 milijuna eura.




Zanimljivo je napomenuti da je Mađarski MOL kroz dividendu dobio čak 84 posto više novca nego što su svih 3000 zaposlenika INA-e ukupno zaradili tijekom cijele godine, piše Danica.




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.